Uradi sam - kako izolirati pod u potkrovlju?

SAVETI ZA INSTALACIJU

Izolacijom potkrovlja koji nije u upotrebi, minimizirate gubitke toplotne energije kroz krov na jednostavan način. Ova vrsta izolacije je posebno efikasna u porodičnim kućama sa nedovoljno izolovanim krovom. Na ovaj način se postižu velike uštede prilikom grejanja i hlađenja. Pogodan je i za višespratnice, jer se postiže bolja toplotna izolacija poslednjih spratova. Da bi se postigla optimalna termička zaštita, preporučujemo korišćenje kamene vune debljine najmanje 12 cm.

PODEŠAVANJEPre svega, potrebno je temeljno očistiti pod u potkrovlju.

Odredite put kojim ćete hodati u budućnosti (na primer: do otvora na krovu). Na ovoj stazi će biti postavljeni dvoslojni paneli od kamene vune (na primer: Hardrock Energi Plus). Koristeći lepljivu traku, pričvrstite polietilensku traku na podnu površinu po kojoj želite da hodate.

Postavite materijal manje gustine na pod izvan naznačene staze (na primer: ROCKVOOL Multirock). S obzirom na to da je ova kamena vuna manje gusta, nije namenjena za hodanje.

Na prolazu iznad polietilenske trake postaviti panele od kamene vune dvostruke gustine, a preko izolacije za preraspodelu opterećenja preporučujemo postavljanje panela. Treba imati na umu da debljina kamene vune koja se postavlja na stazu treba da bude iste debljine kao i kamena vuna na ostatku površine.Preporučen materijal

ROCKWOOL PROIZVODI:

OSTALO:

  • Polietilenska traka

  • Lepljiva traka

  • Metar

  • Rukavice

  • Rezač

Dachbodendämmung, Verarbeitung, Anleitung, Video, begehbar, lagerfläche, attic insulation, loft insulation, steps, tegarock, osb, thumbnail

Kontaktirajte nas

Za sve informacije popunite formular, a naši predstavnici će Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.