Napravljeno za buduće generacije

ROCKWOOL proizvodi vam pomažu da kreirate održiv prostor za učenje

Dobro obrazovanje zavisi od udobnog i zdravog okruženja za učenje. Ali arhitekte škole South Harbour su otišli nekoliko koraka dalje kada su stvorili ovaj nagrađivani objekat: dali su školi spoljašnjost koja prenosi inkluziju i dinamiku, kao i oblik i dizajn koji se neprimetno uklapaju u njeno obalsko okruženje.

South Harbour je napravljena prema strogim energetskim standardima. Ona koristi energiju i resurse što je manje moguće, ispunjavajući strogo dansko zakonodavstvo iz oblasti izgradnje prema kojem niskoenergetska zgrada predstavlja standard u 2015.

ROCKWOOL materijali su bili presudni da pomognu da South Harbour škola kombinuje kreativnost sa održivošću i bezbednošću. Njena raznobojna spoljašnjost, koju odlikuje razigrana grafika, napravljena je od prilagođene Rockpanel® obloge. Ploče za oblaganjesu napravljene od komprimovane kamene vune, koje koriste manje energije za proizvodnju od alternativnih proizvoda uu potpunosti mogu da se recikliraju na kraju svog dugog upotrebnog veka i nude najviše nivoe bezbednosti.

Nastavnici i učenici South Harbour škole mogu da uče bez ometanja od buke iz hodnika, mašina ili zvukova udaljenih glasova, zahvaljujući Rockfon tavanicama. Poboljšanja koja donose akustici enterijera znači da je nastavnike moguće čuti jasno, dok sve bučne aktivnosti ne ometaju druga odeljenja. A tokom školske godine, ROCKWOOL izolacija pomaže da se održi prijatna unutrašnja klima smanjujući zahteve škole za energijom.

Arhitekte škole su se namučili da provere materijale na održivost: „Uporedili smo Izjavu o zaštiti životne sredine na Rockpanel pločama sa izjavom drugih materijala za obloge. Ispostavilo se da ploče napravljene od bazalta dobijenog na održivi način imaju niži ekološki uticaj tokom proizvodnje kako po pitanju upotrebe energije, tako i emisija CO2. Prema EPD-u, vek trajanja Rockpanel proizvoda je 60 godina, što je druga značajna stvar kada smo želeli da gradimo na održiv način.“ Jørn Kiesslinger, arhitekta i DGNB revizor pri JJW Architects, Kopenhagen

Svojom kombinacijom trajnih ROCKWOOL materijala i osetljivim dizajnom, South Harbour škola je napravljena da traje još mnogo generacija.

Kopenhagen, Danska

Lokacija projekta

Støberigade 1,
2450 København SV
Denmark

1/1

Podaci o projektu

Godina 2017.
Tip objekta Škola 
Primena Spoljašnja obloga, izolacija plafona
Tip proizvoda Rockpanel Colours, Rockfon® plafoni i ROCKWOOL RedAir
„Uporedili smo Izjavu o zaštiti životne sredine na Rockpanel pločama sa izjavom drugih materijala za obloge. Ispostavilo se da ploče napravljene od bazalta dobijenog na održivi način imaju niži ekološki uticaj tokom proizvodnje kako po pitanju upotrebe energije, tako i emisija CO2.“

Jørn Kiesslinger

Arhitekta i DGNB revizor pri JJW Architects