Zdravo, protivpožarna zaštita

ROCKWOOL proizvodi se nalaze u srcu konstrukcije ovog ogromnog kruzera, obezbeđujući zaštitu od požara i akustičnu i toplotnu izolaciju za svakoga na brodu

To je kao plutajući grad. Harmony of the Seas, najveći kruzer ikada napravljen, može da nosi 5.479 gostiju plus osoblje, a svi oni žele da se osećaju bezbedno i udobno tokom putovanja. Odabrani kao dobavljači materijala za izolaciju za ovaj ogroman projekat, obezbedili smo izolaciju za sve, od osnovne konstrukcije broda do tavanica i zidova u kabinama.

1.800 tona ROCKWOOL SeaRox proizvoda postavljenih na Harmony of the Seas pomažu da brod bude bezbedniji i komforniji za goste i osoblje. Zaštićeni nezapaljivom izolacijom, gosti i osoblje mogu biti sigurni u bezbednosne karakteristike broda tokom vremena provedenog na moru. A pošto ima toliko različitih aktivnosti na kruzeru, Harmony of the Seas poseduje pozorište i klizalište, na primer – dobra zvučna izolacija je bila neophodna. Akustične karakteristike SeaRox izolacije pomažu da se osigura da svako može da uživa u svom odmoru kako poželi, bez ometanja. I gostima i osoblju će biti prijatno, jer SeaRox pomaže da u unutrašnjosti broda temperatura bude prijatnabez obzira na vreme napolju.

Toplotna svojstvaizolacije i mogućnost reciklaže pomažu vlasnku Royal Caribbean da smanji svoj uticaj na životnu sredinu: Harmony of the Seas je 20 procenata energetski efikasniji od sličnih plovila.

Sen-Nazer, Francuska

Lokacija projekta

Saint-Nazaire, France

Podaci o projektu

Godina 2012.
Tip objekta Kruzer
Primena Bezbednost od požara, toplotna i zvučna izolacija
Tip proizvoda ROCKWOOL SeaRox SL 436, SL 440, SL 470, SL 480 i SL 620
„Naši proizvodi se koriste širom broda. Uz protivpožarne kvalitete izolacije brod je bezbedniji za članove posade i goste, dok zvučne i toplotne prednosti stvaraju komfornije okruženje za opuštanje.“

Daniela Ferrari

Menadžer prodaje u RW-TI