Uradi sam - kako izolirati pod u potkrovlju?

SAVETI ZA INSTALACIJU

Izolacijom potkrovlja koji nije u upotrebi, minimizirate gubitke toplotne energije kroz krov na jednostavan način. Ova vrsta izolacije je posebno efikasna u porodičnim kućama sa nedovoljno izolovanim krovom. Na ovaj način se postižu velike uštede prilikom grejanja i hlađenja. Pogodan je i za višespratnice, jer se postiže bolja toplotna izolacija poslednjih spratova. Da bi se postigla optimalna termička zaštita, preporučujemo korišćenje kamene vune debljine najmanje 12 cm.

PODEŠAVANJE

Pre svega, potrebno je temeljno očistiti pod u potkrovlju.

Odredite put kojim ćete hodati u budućnosti (na primer: do otvora na krovu). Na ovoj stazi će biti postavljeni dvoslojni paneli od kamene vune (na primer: Hardrock Energi Plus). Koristeći lepljivu traku, pričvrstite polietilensku traku na podnu površinu po kojoj želite da hodate.

Postavite materijal manje gustine na pod izvan naznačene staze (na primer: ROCKVOOL Multirock). S obzirom na to da je ova kamena vuna manje gusta, nije namenjena za hodanje.

Na prolazu iznad polietilenske trake postaviti panele od kamene vune dvostruke gustine, a preko izolacije za preraspodelu opterećenja preporučujemo postavljanje panela. Treba imati na umu da debljina kamene vune koja se postavlja na stazu treba da bude iste debljine kao i kamena vuna na ostatku površine.

Preporučen materijal

ROCKWOOL PROIZVODI:

OSTALO:

  • Polietilenska traka

  • Lepljiva traka

  • Metar

  • Rukavice

  • Rezač

1/1

Kontaktirajte nas

Za sve informacije popunite formular, a naši predstavnici će Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.