Život sa nultom potrošnjom energije, bilo gde

Eksperiment autonomnog stambenog kompleksa je omogućen zahvaljujući ROCKWOOL materijalima

Biosphera 2.0 predstavlja rezultat ambicioznog univerzitetskog takmičenja za dizajn životnog prostora koji će omogućiti ljudima da žive udobno u svim ekstremnim klimatskim uslovima bez ikakve potrebe za energijom. Modul od 25 m2 obuhvata sve neophodne usluge – od osvetljenja i mesta za kuvanje do grejanja i hlađenja – a njegov dizajn garantuje temperature unutrašnjosti koje nisu preko 25°C leti i manje od 21°C zimi.

Kako bi se testirale performanse i istražile reakcije ljudi na život u njoj, Biosphera 2.0 se transportuje po Italiji, gde će biti izložena raznim klimama: ekstremnoj hladnoći u Alpima; letnjoj toploti u niziji; kao i vlažnim i suvim uslovima.

ROCKWOOL Italia je bila tehnički partner projekta Biosphera 2.0, radeći sa timom studenata i arhitekti kako bi realizovali ambicije projekta. Obezbedili smo sisteme za izolaciju za fasade, koja je stvorila zdravu unutrašnju sredinu i dodala posebno upečatljiv estetski efekat, dok su naši toplotni izolacioni paneli korišćeni za krov modula.

Loredana Lualè, prodajni stručnjak na projektu kompanije ROCKWOOL Italia, je živela dva dana u modulu Biosphera 2.0: „To je zaista bilo iskustvo koje obogaćuje kako na profesionalnom, tako i na ličnom nivou. Živeći i spavajući u modulu, osetila sam iz prve ruke nivo unutrašnjeg komfora i mogao sam da vidim bolji, drugačiji način života. A najbolje od svega je da se lako postiže!“

Pomažući da se stvori savršena unutrašnja klima, bez obzira na vremenske prilike, ROCKWOOL proizvodi pomažu arhitektama sutrašnjice da stvore buduća održiva rešenja za život.

Italija

Lokacija projekta

Italy

1/1

Podaci o projektu

Godina 2016.
Tip objekta Modul za život 
Primena Krovna i  izolacija fasade
Tip proizvoda REDArt, REDAir, DUROCK Energy paneli 
„To je zaista bilo iskustvo koje obogaćuje kako na profesionalnom, tako i na ličnom nivou. Živeći i spavajući u modulu, osetio sam iz prve ruke nivo unutrašnjeg komfora i mogao sam da vidim bolji, drugačiji način života. A najbolje od svega je da se lako postiže!“

Loredana Lualè

Projektni stručnjak za prodaju, ROCKWOOL Italia