Drugačije iz svakog ugla

Rockpanel® obloge daju dodatnu dimenziju ovoj inovativnoj zgradi.

Ova nagrađivana zgrada je otelotvorenje njene namene. Dizajniran imajući u vidu održivost, Linkolnov Think Tank inovativni centar – poslovni inkubator sa kancelarijama, radionicama i spoljnim prostorima – koristio je najnovije materijale i tehnike mešajući sjajan ekološki učinak sa vrhunskom estetikom. I ovde dizajn seže u istoriju: oblik centra, njegove boje i uglove podsećaju na prve tenkove u Prvom svetskom ratu, koji su građeni i testirani u blizini.

Najupečatljivije posetiocima zgrade Think Tank, međutim, jeste boja zgrade, koja se menja od nijansi tamno zelene do bronzane i narandžaste, u zavisnosti od svetlosnih uslova i ugla pod kojim ga posmatrate. Ovaj efekat je omogućen zahvaljujući proizvodu Rockpanel Chameleon®, oblozi sa posebnim stepenom komprimovane kamene vune sa gornjim slojem od kristala koji reflektuje svetlost i stvara utisak promene boje dok se krećete oko nje.

Odabrano kao cenovno prihvatljiva alternativa pločama od fibercementa, Rockpanel obloge podržavaju ciljeve održivosti arhitekte, a ispunjavaju i najviše standarde bezbednosti od požara. Dugotrajna je, može da se reciklita 100 posto i napravljena od obnovljivog prirodnog resursa, bazaltnog kamena. A u slučaju objekta Think Tank, boja obloge stvar suptilnu vezu sa proizvodnom prošlošću prostora, kao što arhitekta Džulija Marks ističe: „Nije predviđeno da referenca na tenk bude vidljiva svakome, ali volim objekte koji oslikavaju svoje okruženje.“

Zajedno sa zelenim krovom objekta Think Tank, izuzetno izolovanom oblogom i geotermalnim sistemom grejanja, Rockpanel obloga je pomogla da se stvori zgrada koja će imati pozitivan uticaj na budućnost.

Linkoln, Ujedinjeno Kraljevstvo

Lokacija projekta

Ruston Way
Lincoln
LN6 7FL
UK

1/1

Podaci o projektu

Godina 2008.
Tip objekta Centar za inovaciju
Primena Oblaganje fasade
Tip proizvoda Rockpanel Chameleon
„Nije predviđeno da referenca na tenk bude vidljiva svakome, ali volim objekte koji oslikavaju svoje okruženje.“

Julia Marks

Arhitekta, arhitekte Marks Barfield