Za veličanstveni hotel sigurnost je na prvom mestu

Istorijska građevina zahtevala je vrhunsku sigurnost i udobnost

Raffles Europejski Warsaw (poznatiji kao Hotel Europejski) otvoren je davne 1857. godine, a danas je jedna od najprepoznatljivijih građevina u Poljskoj. Nakon petogodišnjeg renoviranja, 109.000 m² obnovljeno je iz temelja, a starim sjajem ponovno je zasijalo 106 hotelskih soba, 3000 m² luksuznog maloprodajnog prostora i 7000 m² poslovnog prostora. 

SUD Architects naglasak su pritom stavili na sigurnost i udobnost gostiju koji će tamo boraviti. 

Savršenog saveznika u izolaciji krova i plafona ove istorijske lepotice pronašli su u ROCKWOOL materijalima od kamene vune. Superrock, Toprock Super i Rockfon podnose temperature iznad 1000°C, što sprečava širenje vatre na susedne etaže. Ovako se doprinosi sigurnosti zgrade, ali i gostiju kojima je u slučaju nužde osigurano dodatno vreme za evakuaciju. 

Smanjenje buke takođe je bilo ključno za obnovu tako velike zgrade u centru grada. Kamena vuna savršeno izoluje od unutrašnjih zvukova i buke u saobraćaju, što doprinosi udobnosti gostiju i osećaju luksuza. 

U decenijama koje dolaze Hotel Europejski će profitirati i od uštede energije zahvaljujući izolacijskim svojstvima ROCKWOOL proizvoda koje krase dimenzionalna stabilnost i zadržavanje toplotnih svojstava u razdoblju od najmanje 60 godina. 

Dok hiljade gostiju i zaposlenih hotela neće niti primetiti kamenu vunu, upravo zahvaljujući njoj omogućeni su im rad i opuštanje u mirnoj i luksuznoj građevini gde su zaštićeni od požara. 

Varšava, Poljska

Lokacija projekta

Europejski Hotel
Varšava
Poljska

1/1
,,Savesni investitori usresređeni na visok kvalitet, otpornost i sigurnost često posežu za proizvodima iz ROCKWOOL-a koji su namenjeni svim tipovima građevina - stambenim, javnim i industrijskim. Proizvodi od kamene vune godinama zadržavaju toplotna svojstva, otporni su na promenjive vremenske uslove i garantuju dimenzionalnu stabilnost izolacije.’’

Łukasz Glapa

Direktor marketinga u ROCKWOOL CEE

Podaci o projektu:

Godina 2013. - 2018.
Vrsta građevine Hotel
Primena Opšta izolacija
Vrsta proizvoda Superrock, Toprock, Rockfon