©Laurent Zylberman

Projektovana bezbednost

Zaštita i bezbednost od požara su ključni prioritetu u izvanrednom Ministarstvu odbrane Francuske

Hexagone Balard, impresivno pariško sedište francuske vojske, predstavlja zgradu punu superlativa. 

Sagrađen je na lokaciji od ogromnih 16,5 hektara, projektovan da primi preko 9.000 zaposlenih. U osnovi je šestougaona konstrukcija koja odražava oblik Francuske.

Sigurnost i bezbednost su integrisani u dizajn ove ogromne, visoko tehnološke konstrukcije, koja predstavlja komandno-kontrolni centar francuske kopnene vojske, mornarice i vazdušnih snaga. Zaštita od požara je podupreta sa 16.000 m2 ROCKFEU nezapaljive izolacije od 150 mm. Obezbeđivanje superiornog stepena zaštite od požara, koji može da obezbedi čak dvočasnovnu dodatnu zaštitu u slučaju požara u velikoj zgradi je od presudne važnosti jer ljudima dalje vreme da se evakuišu iz zgrade. Preko 50.000 m2 ROCKFACADE izolovane obloge nudi čak i dalju zaštitu, poboljšavajući izgled zgrade.

Izolacija kamenom vunom doprinosi i još jednoj osnovnoj funkciji zgrade Hexagone Balard: energetskoj efikasnosti. Sa solarnim krovom od 4.000 m2, sistemom grejanja geotermalnim toplotnim pumpama, a posebno funkcijama pasivnog dizajna postignutih izolacijom i izolovanom oblogom, zgrada je dizajnirana da bude skoro samodovoljna po pitanju korišćenja prirodnih resursa, što je izvanredna funkcija za projekat ovih razmera.

Pariz, Francuska

Lokacija projekta

1 Avenue de la Porte de Sèvres
75015 Paris
France

1/1

Podaci o projektu

Godina 2015.
Tip objekta Vladina zgrada,  Ministarstvo odbrane
Primena Unutrašnji zidovi i fasadne ploče
Tip proizvoda Rockfeu i  Rockfacade
„Kombinacija proizvoda ROCKFACADE i ROCKFEU ispunjava visoke zahteve poboljšavajući zaštitu od požara i trajnost unutar zgrade, ali su ekološke prednosti ROCKWOOL proizvoda takođe igrale ključnu ulogu.“

Jean-Francois Dumand

Odeljenje za dizajn za uštedu energije, ROCKWOOL Francuska