Proizvodnja pneumatika zaštićena od požara

Specijalizovana izolacija štiti veliku novu grinfild fabriku pneumatika od požara i oštećenja vremenskim prilikama

Izgrađena na lokaciji od 72 hektara 100 km od glavnog grada Budimpešte, nova fabrika Apollo Tyres je jedna od najvećih grinfild investicija u Mađarskoj i označava prvu novu fabriku kompanije izvan Indije, gde joj je sedište. Do trenutka kada prva faza bude dovršena, fabrika će moći da proizvodi 5,5 miliona automobilskih i guma za lagane kamione godišnje, kao i 675.000 guma za komercijalna vozila, pod brendovima Apollo i Vredestein.

Za svako postrojenje tih razmera, bezbednost je od najvećeg značaja. A za fabriku guma, gde su sirovine i gotovi prozivodi zapaljivi, to znači strog fokus na protivpožarnu zaštitu. Da bi postigli ovo, arhitekte CÉH zRt. su na osnovu svog prethodnog iskustva naveli ROCKWOOL izolaciju zbog njenog kvaliteta i zaštite od požara, kao i zbog širokog spektra dostupnih opcija proizvoda.

Ukupno, 190.000 m2 ROCKWOOL izolacijeje ugrađeno u krov fabrike Apollo, uključujući DACHROCK® izolacione ploče debljine 80 mm i SF 50 trapezoidne ispune, doprinoseći njenoj A1 klasi zaštite od požara, što je i najveća moguća klasa. A pošto ravan krov može biti podložan lošoj drenaži koja skraćuje njegovo trajanje, Apollo fabrika je koristila i ROCKFALL izolaciju „sečenja radi formiranja pada“, čiji blokovi su prilagođeni korisniku kako bi obezbedili površinu sa nagibom koja omogućava da se voda i sneg ne zadržavaju na njoj.

Osim što štiti od požara i čini objekat trajnijim, izolacija kamenom vunom poboljšava unutrašnju klimu za radnike u fabrici, a vlasnicima smanjuje i račune za utrošenu energiju i uljenični otisak. Ona pomaže da ovaj novi objekat još dugo vremena bude održiv.

Gyöngyöshalász, Mađarska

Lokacija projekta

3212 Gyöngyöshalász,
Hungary

Podaci o projektu

Godina 2016.-18.
Tip objekta Fabrička zgrada
Primena Izolacija krova
Tip proizvoda DACHROCK, SF 50 trapezoidne ispune, ROCKFALL
„...montirali smo ROCKWOOL Rockfall sistem sečenja radi obezbeđenja pada. Bezbednost od požara je jedan od najznačajnijih problema na krovu. Kao zaštitu od požara, si izolacioni proizvodi koje kompanija ROCKWOOL nudi i montira ispunjavaju najvišu „A1“ kategoriju zaštite od požara.“

István Németi

Menadžer na lokaciji