HVAC (heat, ventilation and air conditioning) je kratica koja označava grejanje, ventilaciju i klimatizaciju. Shodno tome, HVAC izolacija koristiti se u sistemima  grejanja, ventilacije i klimatizacije velikih komercijalnih i stambenih objekata, uključujući poslovne prostore, stambene blokove, aerodrome, bolnice, skladišta  i druge industrijske objekte.

Efikasna  izolacija ključna je za održavanje adekvatne radne temperature u različitim delovima sistema, od cevovoda do izolacije centralnog  grejanja i klimatizacije. Obzirom da ti sistemi za stvaranje prijatne klime troše mnogo energije, od vitalne je važnosti da rade što efikasnije.

Saznajte više o HVAC izolaciji, te kako ROCKWOOL rešenja mogu poboljšati energetsku efikasnost vašeg sistema.

Filter proizvoda za HVAC izolaciju

Izaberite pravi proizvod za svoj projekat

Debljina (mm)

Širina (mm)

Dužina (mm)

We can't find any results that match your search

Larock 32 ALS
HVAC, Izolacija ventilacionih kanala
Pregled proizvoda
Larock 40 ALS
HVAC, Izolacija ventilacionih kanala
Pregled proizvoda
ROCKWOOL 800
HVAC, Izolacija za cevi
Pregled proizvoda

Zašto nam je potrebna HVAC izolacija?

HVAC izolacija poboljšava  efikasnost, smanjuje emisiju ugljenika i operativne troškove. Isto tako, pomaže u održavanju  stabilnih  unutrašnjih  temperatura uz minimalnu potrošnju energije i time stvara prijatno okruženje za rad i život radnika i stanara.

Uz to, sistemi grejanja i hlađenja u velikim zgradama mogu biti izuzetno glasni pa njihova izolacija ROCKWOOL  proizvodima poboljšava akustiku prostora i smanjuje buku.

Višak topline koju ti sistemi proizvode može predstavljati  opasnost od požara, pa pravilna izolacija dodaje još jedan sloj vitalne zaštite.

HVAC izolacija može se ugraditi u nove zgrade i prilikom obnove, te osigurati usklađenost  s lokalnim energetskim i sigurnosnim standardima.

Ključne prednosti korišćenja ROCKWOOL proizvoda su:

  • Poboljšana energetska efikasnost
  • Smanjeno zagađenje bukom
  • Zaštita od požara
Naši izolacijski proizvodi poboljšavaju energetsku efikasnost, održavajući prijatne i stabilne temperature uz minimalnu potrošnju energije. To ne samo da smanjuje troškove, već pomaže u zaštiti naše klime i vrlo je efikasna investicija za budućnost.

Rob Kooiker

ROCKWOOL Grupa Product Manager

Održivost i energetska efikasnost

Svi ROCKWOOL poizvodi za HVAC izolaciju se u potpunosti mogu reciklirati. Naši se proizvodi jednostavno uklanjaju iz zgrada koje su namenjene rušenju i recikliraju nazad u nove proizvode, smanjujući  time značajnu količinu otpada koji završi na deponijama.

vertical garden a concept of sustainable building, eco building landscape climbing plants

documents