Vertikalna oaza

U ovoj ultramodernoj kuli, kamena vuna pomaže stvaranju utočišta bezbednosti, smirenja i komfora u srcu živahne metropole 

Namenjena kao „fizička predstava Bangkoka koji se uzdiže na svetskoj pozornici“, MahaNakhon sa 314 m je najviša zgrada uovom ogromnom gradu i predstavlja moćan simbol napretka Tajlanda. Njeno ime znači „velika metropola7 na tajskom, a sa hotelom, apartmanima, zelenim površinama, šoping-centrom i kancelarijama, kula – sa svojim prepoznatljivim pikselnim dizajnom – predstavlja moderan grad na nebu. A kao i sa bilo kojim gradom, izazov za MahaNakhon je bilo da stvori prostor koji kombinuje komfor i bezbednost svojih stanara sa minimalnim uticajem na životnu sredinu.

Arhitekte, projektant i stanari, uključujući Ritz-Carlton Hotel Company, koja upravlja hotelom i apartmanima, su bili fokusirani na održivost i bezbednost u ovom građevinskom projektu sa 77 spratova. MahaNakhon objedinjuje mnoge funkcije namenjene da smanje njen ekološki otisak, od materijala i sistema koji štede energiju do pejzažnog prostora sa biljkama. ROCKWOOL kamena vuna predstavlja deo ove priče o održivosti, korišćene u sistemu zavesnih zidova zgrade radi izolovanja od uvek prisutne vreline Bangkoka i pomažući da se utiša buka užurbanog grada.

Ali u kuli ovih razmera, bezbednost od požara je bila od najvećeg značaja. Zbog nezapaljivosti, kamena vuna je bila prirodan izbor za zaštitu od požara. U kuli MahaNakhon, ROCKWOOL proizvodi su montirani između spratova i u zidovima, gde će pomoći da se svaki požar ograniči i da mu se uspori širenje, dajući ljudima više vremena da odu na bezbedno, ukoliko dođe do požara.

Sa svojim doprinosom održivosti, bezbednosti i udobnosti, ROCKWOOL kamena vuna je deo jedinstvenog, modernog pejzaža budućnosti Bangkoka.

Bangkok, Tajland

Lokacija projekta

Soi Sueksa Witthaya, Khwaeng Silom,
Khet Bang Rak, Krung Thep Maha Nakhon 10500,
Thailand

Podaci o projektu

Godina 2016.
Tip objekta Poslovna zgrada
Primena Izolacija fasade
Tip proizvoda ROCKWOOL kamena vuna za izolaciju