Gradnja koja donosi razliku

Obli, zakrivljeni dizajn kombinovan sa izvrsnim energetskim učinkom pomaže da se Vangdžing SOHO ističe u Bejdžingu

Zaha Hadid arhitekte su poznati po svom dizajnu koji izlazi iz kalupa i uvodi zaobljenost i primamljive oblike u urbane pejzaže kojima često dominiraju jednolične, pravougaone zgrade. Vangdžing SOHO, jedan od njihovih nedavnih projekata, predstavlja blok mešovitog tipa između centra Bejdžinga i aerodroma, koji je namenjen da stvori identitet za kraj u procvatu u kome se nalaze kulturne institucije i kreativne, IT i telekomunikacione kompanije.

Inovacija u dizajnu Vangdžing SOHO-a ide pod ruku sa njegovim ekološkim učinkom. Naselje koristi impresivan spektar ekoloških tehnologija, od obloka visokih performansi i zaštite od sunca do vraćanja toplote i sistema menadžmenta vodom. Izolacija omotača zgrade takođe igra značajnu ulogu u smanjenju troškova za grejanje i hlađenje.

Nakon rigoroznog procesa selekcije, graditelji su izabrali ROCKWOOL ThermalRock® izolaciju za fasadne obloge Vangdžing SOHO-a, jer pomažu da se održi optimalna unutrašnja klima za ljude koji rade u gradi, a doprinosi i njenoj LEED ekološkoj sertifikaciji.

Sa svojim tekućim dizajnom i izvrsnim ekološkim učinkom, Vangdžing SOHO ostvaruje pozitivan uticaj na pejzaž Bejdžinga.

Bejdžing, Kina

Lokacija projekta

Beijing Shi, Chaoyang Qu,
WangJing
China

Podaci o projektu

Godina 2014.
Tip objekta Poslovna zgrada 
Primena Izolacija zavesnim zidom
Tip proizvoda ThermalRock S80, RockSafe110