Kvalitetna toplotna izolacija je dizajnirana da ugradnjom u zidove, podove, plafone, krovove i druge prostore, unapredi regulaciju temperature. Bez izolacije, dolazi do povećane potrebe za grejanjem ili hlađenjem zgrada što povećava potrošnju energije i druge povezane troškove i emisiju CO2.

ROCKWOOL rešenja održavaju stabilnu temperaturu enterijera. Naši proizvodi od kamene vune dovode do energetski efikasnih novogradnji i renoviranjih prostora. Naime, pravilno postavljena izolacija može smanjiti potrošnju energije i do 70 posto.

Kada se ugradi, izolacija od kamene vune može stvoriti ugodnu okolinu za život ili rad u zgradama, kao i smanjiti račune za energiju i doprineti održivom načinu života.

Naša rešenja za toplotnu izolaciju mogu se ugraditi u širok spektar objekata, odnosno u spoljašnje zidove i krovove, prizemlje i pregradne podove.

Kao dodatnu prednost, izolacija od kamene vune pruža zvučnu zaštitu i poboljšava zaštitu zgrade od požara.

Čitajte dalje kako biste otkrili više o tome kako naši proizvodi mogu unaprediti toplotne efikasnosti vašeg objekta.

Gde i kako se mogu koristiti naši proizvodi?

ROCKWOOL ploče za toplotnu izolaciju se u građevinarstvu mogu koristiti na razne načine, bilo da je reč o novogradnji ili rekonstrukciji.

Jedan od naših ključnih ciljeva je, stvaranjem idealne temperature, povećati osećaj udobnosti prostora i kvalitetu života stanovnika i radnka.

Ključne primene su sledeće:

Izolacija spoljašnjeg zida

Ploče se mogu ugraditi unutar šupljina kako bi se sprečio prolazak toplog ili hladnog vazduha.

Saznaj više

Krov

Krovna toplotna izolacija koristi se za poboljšanje toplotne regulacije u jednom od najosjetljivijih područja za gubitak topline.

Saznaj više

Izolacija poda

Podna toplotna izolacija pomaže u očuvanju toplote, posebno između stanova ili prizemlja i podruma.

Saznaj više

Obešene fasade

Izolacija od kamene vune se koristi spolja kao deo ventilisane fasade

Saznaj više

Izolacija potkrovlja

Naši proizvodi mogu smanjiti gubitak toplote na tavanu i u potkrovlju.

Saznaj više

Zašto nam je potrebna toplotna izolacija?

Efikasna toplotna izolacija za zidove, podove i krovne prostore od vitalne je važnosti kod stvaranja osećaja udobnosti interijera, kako u novoizgrađenim objektima, tako i kod rekonstrukcije postojećih građevina.

Naša rešenja od kamene vune ne samo da pomažu u pružanju optimalnih životnih i radnih temperatura, već omogućuju i povećanu energetsku efikasnost, zvučnu zaštitu od gradske buke i otpornost na vatru.

Prednosti uključuju:

  • Poboljšan kvalitet života - bolja regulacija temperature sprečava da kancelarije, domovi ili drugi prostori postanu pretopli ili prehladni, što uveliko odgovara svakodnevnoj udobnosti onih koji tamo žive i rade.
  • Niži računi za energiju - kvalitetna izolacija može povećati energetsku efikasnost vaše zgrade, smanjujući troškove grejanja i hlađenja za stanare.
Airrock ND, Airrock XD, Acoustic Extra

Održivost i energetska efikasnost

Jedan od naših ključnih ciljeva je rad na održivoj, ekološki prihvatljivoj budućnosti za sve. Zbog toga se zalažemo za stvaranje održivih izolacionih proizvoda koji podižu energetsku efikasnost konstrukcija svih oblika i veličina širom sveta.

ROCKWOOL rešenja od kamene vune osmišljena su kako bi smanjila potražnju za fosilnim gorivima i negativne posledice njihove upotrebe na okolinu.

vertical garden a concept of sustainable building, eco building landscape climbing plants

documents