Moderno mesto za rad u istorijskom delu grada

Efikasna izolacija stvara savršenu klimu u kancelariji u srcu Bukurešta

Da bi privukle najbolje kompanije, današnje poslovne zgrade moraju da kombinuju atraktivne lokacije sa najvišim standardima komfora i bezbednosti. A kada je održivost visoko na spisku prioriteta poslovanja, dobre ekološke performanse postaju sve značajnije.

Inovativna izolacija je pomogla novom poslovnom kompleksu Landmark da ponudi svojim korporativnim zakupcima najbolje iz oba sveta. To znači da kancelarija u istorijski očivanoj centralnoj oblasti prestonice Rumunije može zaposlenima da obezbedi udobno i tiho okruženje otporno na požare, smanjujući uticaj kompanije za koju rade na životnu sredinu.

Stvaraoci kompleksa The Landmark su odabrali ROCKWOOL izolaciju dvostruke gustine za ventiliranu fasadu, obezbeđujući toplotnu izolaciju tokom cele godine bez obzira na vrela leta i hladne zime u Bukureštu. Time se smanjuje i potreba za klimatizacijom, što znači niže račune za utrošenu energiju za zakupce. ROCKWOOL izolacija je korišćena na plafonu i zidovima podzemne garaže na tri nivoa kompleksa The Landmark radi regulisanja temperature i zaštite od buke i požara. Zgrada je sada postigla BREEAM ocenu „Vrlo dobar“.

Izolacija kamenom vunom je pomogla stvaraocima kompleksa The Landmark da ostvare svoju ambiciju pravljenja atraktivnog i modernog poslovnog kompleksa. Kao što Konstantin Banu, generalni direktor investitora Alecsandri Estates, potvrđuje: „Bili smo izuzetno strogi po pitanju kvaliteta materijala i opreme korišćenih u našoj zgradi i zato smo odabrali partnerstvo sa ROCKWOOL grupacijom. „U ovom projektu uspeli smo da napravimo veoma izbalansirano okruženje koje obogaćuje arhitekturu centralnog poslovnog okruga i stvorili veoma prijatan unutrašnji i spoljašnji ambijent.“

Bukurešt, Rumunija

Lokacija projekta

Strada Vasile Alecsandri 4,
Bucharest,
Romania

1/1

Podaci o projektu

Godina 2015.
Tip objekta Kancelarijska zgrada
Primena Fasada, plafon, izolacija zidova
Tip proizvoda Airrock HD FB1, Ceilingrock, Frontrock  Max Plus
„U ovom projektu uspeli smo da napravimo veoma izbalansirano okruženje koje obogaćuje arhitekturu centralnog poslovnog okruga i stvorili veoma prijatan unutrašnji i spoljašnji ambijent“

Konstantin Banu

generalni direktor, Alecsandri Estates