Veliki stambeni i komercijalni kompleksi, uključujući logistička skladišta, programerske centre i visoke zgrade, sve se češće grade u gradovima širom sveta.

Istovremeno, rizik od požara u tim zgradama i dalje predstavlja razlog za globalnu zabrinutost. U poređenju sa 1950.godinama, požari u modernim objektima mogu se razviti puno, puno brže jer je gorivog materijala u zgradama sada mnogo više.

ROCKWOOL proizvodi za zaštitu konstrukcija konstruisani  su i testirani kako bi zaštitili od požara čelik i beton, dva najpopularnija materijala za izgradnju velikih konstrukcija.

Kamena vuna prirodna je protivpožarna barijera, dok je naš namenski protivpožarni asortiman posebno proizveden da daje maksimalnu zaštitu.

Naši proizvodi mogu napraviti razliku između zgrade u kojoj gori i zgrade koja gori.

Filter proizvoda za zaštitu konstrukcija

Izaberite pravi proizvod za svoj projekat

Debljina (mm)

Širina (mm)

Dužina (mm)

We can't find any results that match your search

Conlit 150P
Zaštita od požara, HVAC i Zaštita od požara
Pregled proizvoda
Conlit 150U
Zaštita od požara, HVAC i Zaštita od požara
Pregled proizvoda

Zašto nam je potrebna zaštita konstrukcija?

Čelične i betonske konstrukcije zahtevaju najviše standarde zaštite od požara, radi sigurnosti svojih stanara, kao i okolnih zgrada i ljudi.

Čelik je čvrst i stabilan materijal, ali na temperaturama iznad 500 °C gubi strukturalni integritet. Izlaganje ove okosnice zgrade visokim temperaturama moglo bi prouzrokovati kolaps cele zgrade. Naime, uobičajeni požar u zgradi može uzrokovati porast temperature od 20 do 800 °C u nekoliko minuta.

Sigurnost stanara zgrade najvažnija je u slučaju požara, a svaka sekunda je bitna. Odabirom odgovarajuće zaštite od požara moguće je zaustaviti urušavanje nosive konstrukcije, osiguravajući više vremena za spašavanje onih koji su unutra.

documents