Protivpožarna izolacija omogućuje sigurnost stanara zgrade, sprečavajući širenje požara i ograničavajući njegovu strukturnu štetu.

Požar može započeti u bilo kojem delu zgrade, zato ugradite protivpožarnu izolaciju gde god je moguće.

Otkrijte naša efikasna rešenja i prednosti ugradnje ROCKWOOL  protivpožarne izolacije već danas.

Zašto nam je potrebna protivpožarna izolacija?

Zaštita života stanara zgrada najvažniji je prioritet tokom izgradnje ili adaptacija. Protivpožarna izolacija izrađena je od nezapaljivih materijala, usporava širenje vatre, zadržavajući je, što je duže moguće, u jednom odeljku zgrade.

To stanovnicima osigurava više vremena za beg od požara, ali i stvara sigurnije okruženje za vatrogasce pri suzbijanju plamena i može smanjiti potencijalnu štetu na jednom manjem području.

Zgrade takođe moraju imati odgovarajuće, odobrene standarde zaštite od požara utvrđenim nacionalnim propisima.

ROCKWOOL vatrootporna izolacija:

  • Ne stvara značajniji otrovni dim
  • Ograničava širenje vatre
Vatrootporna izolacija ključni je element današnjih građevinskih projekata. Budući da ne gradimo ili obnavljamo kao pre 50 godina, presudno je biti svestan mogućih posledica ove promene, poput povećane opasnosti od požara. Negorivi materijali igraju važnu ulogu u održavanju modernih zgrada i njihovih stanara sigurnima.

Andrei-Mircea Corches

Partner za regulatorne poslove, sigurnost od požara u ROCKWOOL Grupa

Održivost i energetska efikasnost

Koristimo prirodni proizvod, vulkansku stenu, koja na održiv način crpi prirodnu snagu kamena. Naši proizvodi su napravljeni uz minimalnu potrošnju vode, čime pri proizvodnji uštedimo oko 94 miliona litara vode godišnje.

Zahvaljujući jedinstvenoj trajnosti i mogućnosti recikliranja, naša rešenja mogu kupcima pomoći u stvaranju otpornijih zgrada i gradova, koji u velikoj meri obogaćuju savremeni život.

Poboljšana energetska efikasnost zgrada je nešto čemu teži građevinski sektor, s tim da je izolacija jedan od najvećih faktora u zadovoljenju te potražnje.

RockWorld imagery, The big picture, volcanic, lava, rock, stone

documents