Area Sales Manager België

Belgium
28 July 2021
Apply
Achieving customer excellence and growth

Being the critical link between ROCKWOOL and our customers, you ensure they are presented with stone wool solutions that help to address their challenges and make a difference to people’s everyday lives. Working in a company with a great product portfolio, a strong market position and high ethical standards, you will be able to achieve customer excellence and contribute to our continued growth. In return, we make sure to provide you with challenges, development, training and career opportunities.  

Ben jij een ondernemende en ervaren sales professional met uitstekende netwerkvaardigheden en woonachtig in de regio Antwerpen- Limburg? Wij komen graag met jou in contact!

Jouw uitdaging

In deze positie ben jij verantwoordelijk voor de realisatie van het jaarlijks verkoopbudget en lange termijn groei van het merk Rockfon binnen jouw werkgebied. Dit zal zich voornamelijk afspelen in Antwerpen en Limburg. Desondanks zal er ook een behoorlijke overlap zijn met relaties binnen andere regio’s. Deze klanten en prospects zullen ook in jouw portefeuille beheerd worden.

Als Area Sales Manager benader je klanten en prospects binnen de gehele bouwbranche op een ondernemende manier. Dit doe je door project gerelateerd- én persoonlijk contact met respectievelijk voorschrijvers/architecten, afwerkingsbedrijven en dealers/distribiteurs. Je onderhoudt een actief Social Media netwerk en geeft opvolging aan leads die op diverse manieren binnenkomen in samenwerking met je binnendienst collega. Je volgt hierbij het sales proces op een gestructureerde en gedisciplineerde manier op om ‘in the lead’ en proactief te blijven en gebruikt ons CRM-systeem hierbij als leidraad.

Belangrijke resultaatgebieden:

  • Architecten: positioneer Rockfon als geprefereerde partner.
  • Afwerkingsbedrijven: ontwikkel goede persoonlijke werkrelaties om Rockfon bestek en voorkeuren te waarborgen
  • Dealers: ontwikkel goede persoonlijke werkrelaties om Rockfon bestek en voorkeuren te waarborgen en daarnaast de diffuse handel te stimuleren
  • Team: samenwerken doe je met je rechtstreekse collega’s alsook met collega’s op andere afdelingen op een constructieve, open en eerlijke manier
  • Projecten: gestructureerde projectopvolging om Rockfon bestek te borgen en productkeuzes te beïnvloeden

Over Rockfon en jouw team

Rockfon zet de toon in akoestische oplossingen. Iedere dag streven we naar een beter welzijn voor mensen. Onze complete akoestische oplossingen zorgen ervoor dat mensen beter tot rust komen en slapen, kinderen makkelijker kunnen leren, patiënten sneller herstellen, medewerkers gezonde en productieve werkplekken hebben en dat iedereen ten volste kan genieten van shows en theater. Dit is de inspiratie voor onze producten die alles net zo mooi laten klinken als dat ze eruit zien. Het drijft ons om verder te gaan dan akoestiek alleen en producten te ontwikkelen en te ontwerpen die buiten het oor ook het oog prikkelen. Ze zijn beschikbaar in allerlei stijlen en kleuren, reflecteren daglicht, zijn brandveilig en zeer hygiënisch. Iedere dag zijn we op zoek naar nieuwe oplossingen en innovaties.

Als onderdeel van ons team draag jij​ dan ook bij aan het verbeteren van het welzijn van mensen over de hele wereld door mooie en gezonde binnenruimtes te creëren. Jouw team bestaat uit 5 enthousiaste sales collega’s die allemaal actief zijn in een gedeelte van België en Luxemburg, en je rapporteert aan de Sales Manager BeLux. Er heerst binnen onze organisatie en team een open en eerlijke cultuur waarin we elkaar helpen en stimuleren om gezamenlijk de beste resultaten te boeken. We hebben regelmatig salesmeetings waarbij we elkaar face-to-face spreken, organiseren teammeetings op afstand, werken nauw samen met o.a. de collega’s van Marketing en plannen tijd in voor marktdagen om een zo optimale service te kunnen blijven leveren aan onze klanten, nu en in de toekomst.

Jouw profiel

Je bent representatief, klant- en resultaat georiënteerd, proactief, gedisciplineerd en gestructureerd. Als persoon ben je extravert, een teamspeler, open, flexibel, communicatief en bezit je commerciële vaardigheden. Je hebt affiniteit met Social Media, social selling en uitvoerige ervaring met klanten(contact) en het identificeren van de behoeftes.

  • Studies afgerond, minimaal Bachelor niveau.
  • Bij voorkeur +5 jaar sales werkervaring in de branche of branche gerelateerd (bijvoorbeeld interieurbouw, etc..) , eventueel werkend voor of namens een A fabrikant.
  • Woonachting in de omgeving van Antwerpen of Limburg
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Kennis van het Frans is een pluspunt.

Het begint bij jou…
Herken jij jezelf in het omschreven profiel en word je enthousiast van deze vacature? Solliciteer via onze website! Wanneer je vragen hebt schakel dan direct even met onze Recruiter Jacky Timmermans via jacky.timmermans@rockwool.com of 06-25486140

Apply

Areas Of Interest

Locations

Brands

We can't find any results that match your search

Sales & Key Account Management
France
ROCKWOOL Firesafe Insulation
View post
Marketing, Communications & Public Affairs
Denmark
ROCKWOOL Group
View post
Operations & Production
United States of America
ROCKWOOL Firesafe Insulation
View post
Operations & Production
Canada
ROCKWOOL Firesafe Insulation
View post
Human Resources
Canada
ROCKWOOL Group
View post
Operations & Production
Germany
ROCKWOOL Firesafe Insulation
View post
Support staff
France
ROCKWOOL Firesafe Insulation
View post
Sales & Key Account Management
Hungary
ROCKWOOL Firesafe Insulation
View post
Sales & Key Account Management
United States of America
ROCKWOOL Technical Insulation
View post
Human Resources
United States of America
ROCKWOOL Group
View post
Load more