Area Sales Manager Nederland

Netherlands
28 July 2021
Apply

Ben jij een ondernemende en ervaren sales professional met uitstekende netwerkvaardigheden en woonachtig in Midden- of West Nederland? Wij komen graag met jou in contact!

Jouw uitdaging

In deze positie ben jij verantwoordelijk voor de realisatie van het jaarlijks verkoopbugdet en lange termijn groei van Rockfon binnen jouw werkgebied. Dit zal zich voornamelijk afspelen in West-, Midden- & Zuid-Nederland. Desondanks zal er ook een behoorlijke overlap zijn met relaties binnen andere regio’s. Deze klanten en prospects zullen ook in jouw portefeuille beheerd worden.

Als Area Sales Manager benader je klanten en prospects binnen de gehele bouwbranche op een ondernemende manier. Dit doe je door project gerelateerd- én persoonlijk contact met respectievelijk voorschrijvers/architecten, plafond- montage bedrijven en dealers/distribiteurs. Je onderhoudt een actief Social Media netwerk en geeft opvolging aan leads die op diverse manieren binnenkomen in samenwerking met je inside sales collega. Je volgt hierbij het sales proces op een gestructureerde en gedisciplineerde manier op om ‘in the lead’ en proactief te blijven en gebruikt ons CRM-systeem hierbij als leidraad.

Belangrijke resultaatgebieden:

  • Architecten: positioneer Rockfon als geprefereerde plafondleverancier
  • Plafondmontagebedrijven: ontwikkel goede persoonlijke werkrelaties om Rockfon bestek en voorkeuren te waarborgen
  • Dealers: ontwikkel goede persoonlijke werkrelaties om Rockfon bestek en voorkeuren te waarborgen en daarnaast diffuse handel te stimuleren
  • Team: samenwerken doe je met collega’s op een constructieve, open en eerlijke manier
  • Projecten: gestructureerde projectopvolging om Rockfon bestek te borgen en productkeuzes te beïnvloeden
  • Strategische bewerking marktsegmenten, bijvoorbeeld facc. diensten in ziekenhuizen en besturen in het schooldomein.

Over Rockfon en jouw team

Rockfon, toonaangevend in akoestische oplossingen. Onze focus ligt bij het welzijn van mensen. Onze complete akoestische oplossingen zorgen ervoor dat mensen een betere slaapkwaliteit hebben, kinderen effectiever leren, patiënten sneller herstellen, medewerkers rustigere en productievere werkplekken hebben en iedereen optimaal kan genieten van geweldige shows in concertzalen. Dat zijn de inspiratiebronnen voor onze producten, verkrijgbaar in een mooi scala aan kleuren en stijlen. Het geeft ons de ambitie om verder te gaan dan akoestiek alleen en producten te ontwerpen die het visuele comfort verbeteren, daglicht reflecteren, brandveilig zijn en bacteriën afstoten. Het motiveert ons iedere dag om te blijven innoveren.

Als onderdeel van ons team draag je​ bij aan het verbeteren van het welzijn van mensen over de hele wereld door mooie en gezonde binnenruimtes te creëren. Jouw team bestaat uit 5 enthousiaste sales collega’s die allemaal actief zijn in een gedeelte van Nederland en je rapporteert aan de Sales Manager NL. Er heerst binnen onze organisatie en team een open en eerlijke cultuur waarin we elkaar helpen en stimuleren om gezamenlijk de beste resultaten te boeken. We hebben regelmatig salesmeetings waarbij we elkaar face-to-face spreken, organiseren teammeetings op afstand en plannen tijd in voor marktdagen om een zo optimale service te kunnen blijven leveren aan onze klanten, nu en in de toekomst.

Jouw profiel

Je bent representatief, klant- en resultaat georiënteerd, proactief, gedisciplineerd en gestructureerd. Als persoon ben je extravert, een teamspeler, open, flexibel, communicatief en bezit je commerciële vaardigheden. Je hebt affiniteit met social media, social selling en uitvoerige ervaring met klanten(contact) en het identificeren van de behoeftes.

  • Afgerond HBO diploma;
  • Een aantal jaren sales werkervaring, bij voorkeur in de branche of branche gerelateerd (bijvoorbeeld interieurbouw,etc..);
  • Bij voorkeur woonachting in Centraal Nederland;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Het begint bij jou…
Herken jij jezelf in het omschreven profiel en word je enthousiast van deze vacature? Solliciteer via onze website! Wanneer je vragen hebt schakel dan direct even met onze Recruiter Jacky Timmermans via jacky.timmermans@rockwool.com of 06-25486140

Apply

Areas Of Interest

Countries

Brands

We can't find any results that match your search

Information Technology
Poland
ROCKWOOL Group
View post
Information Technology
Russian Federation
ROCKWOOL Group
View post
Information Technology
Poland
ROCKWOOL Group
View post
Information Technology
United Kingdom
ROCKWOOL Group
View post
Operations & Production
United States of America
ROCKWOOL Firesafe Insulation
View post
Engineering
Denmark
ROCKWOOL Group
View post
Marketing, Communications & Public Affairs
Denmark
Rockfon
View post
Sourcing, Procurement & Purchasing
Netherlands
ROCKWOOL Group
View post
Finance & Control
Poland
ROCKWOOL Group
View post
Marketing, Communications & Public Affairs
Netherlands
Grodan
View post
Load more