ROCKWOOL® presenteert oplossing voor koude-isolatie: TECLIT® systeem

01 november 2016

ROCKWOOL presenteert op de BouwBeurs haar oplossing voor koude-isolatie: het ROCKWOOL TECLIT® systeem. De steenwol fabrikant ontwikkelde ROCKWOOL TECLIT speciaal voor het isoleren van koudeleidingen van technische installaties. Het systeem is geschikt voor drinkwater-, koelwater- en koudeluchtleidingen. Dit hoogwaardige, onbrandbare isolatiesysteem van steenwol combineert alle beproefde eigenschappen van ROCKWOOL producten.

hvac, teclit

Het ROCKWOOL TECLIT systeem bestaat uit 5 componenten. De robuuste ROCKWOOL TECLIT PS 200 pijpschaal met een hoge vormstabiliteit en drukvastheid. De ROCKWOOL TECLIT Hanger die bestaat uit een robuuste en drukvaste kern van rotswol en die dankzij de externe leidingdrager koudebruggen voorkomt. De ROCKWOOL TECLIT LM 200 lamellendeken van rotswol is robuust en flexibel tegelijk en door zijn buigbaarheid ideaal voor het isoleren van complexe leidingsystemen. De afdichting komt in de vorm van de scheurbestandige ROCKWOOL TECLIT Alutape en de flexibele ROCKWOOL TECLIT Flextape.

 

Getest door het FIW

Het ROCKWOOL TECLIT systeem werd onder extreme omstandigheden getest door het onafhankelijk instituut FIW (Forschungsinstitut für Wärmeschutz) in München, en geschikt bevonden voor koude-isolatie.