In oudere gebouwen zijn plafonds vaak niet of onvoldoende geïsoleerd. De isolatie van het kelderplafond en de isolatie van het plafond op de bovenste verdieping zijn zeer effectieve en economische isolatiemaatregelen.

Waarom een plafond isoleren?

Enerzijds vermindert plafondisolatie het warmteverlies. Door het plafond te isoleren voorkom je dat de warmte ongehinderd naar boven of naar beneden uit de ruimte ontsnapt.

Anderzijds zorgt rotswol plafondisolatie ervoor dat geluiden van voetstappen, muziek of ander geluid van de betreffende boven of onder verdieping in mindere mate in de onder- of bovenliggende kamers kan doordringen. Naast thermische isolatie kan rotswol plafondisolatie hierdoor ook bijdragen aan voor meer rust in een ruimte.

Bovendien is rotswol onbrandbaar en is bestand tegen temperaturen van meer dan 1.000 °C. Dit zorgt voor extra veiligheid in geval van brand.

Voordelen ROCKWOOL plafondisolatie:

  • Goede geluidsisolatie
  • Goede thermische isolatie
  • Verhoogde brandveiligheid
  • Makkelijk en snel te verwerken

Kennis & Advies

Wat is geluid?

Geluid is in feite niets anders dan het trillen van lucht. Deze trillingen worden in de oren doorgegeven aan de hersenen. We maken een onderscheid tussen luchtgeluid en contactgeluid. Contactgeluid is geluid dat wordt geproduceerd door het in beweging brengen (trillen) van een constructie in een gebouw, zoals vloeren en muren. Denk aan het getik van hakken op een vloer of het sluiten van deuren. Luchtgeluid plant zicht voort in de lucht. Denk hierbij aan muziek, stem- of tv-geluid. Daarnaast spreken we ook nog van flankerend geluid. Een vloer of plafond dat van het ene pand doorloopt naar het andere pand (denk bijvoorbeeld aan een appartementencomplex of tussenwoning) straalt flankerend geluid af.

Speaker, sound, noise - large png

Veelgestelde vragen

Welk ROCKWOOL product is geschikt voor het isoleren van het houten plafond van de kruipruimte?
Welk ROCKWOOL product is geschikt voor het isoleren van betonnen plafonds?
Moet er een dampremmende folie worden aangepast bij het isoleren van de kruipkelder?
Welke dikte moet ik kiezen als ik een houten balken plafond ga isoleren?
Hoe kan ik een plafond met houten balken isoleren?
Hoe kan ik een betonnen plafond isoleren?

Neem contact met ons op

Bekijk ook deze toepassingen