Een zwevende dekvloer is een doeltreffende vorm van vloerisolatie als het gaat om het tegengaan van geluidshinder door contactgeluid en luchtgeluid. ROCKWOOL vloerisolatie kan worden toegepast als verende laag in zwevende vloeren. Onze vloerisolatie producten zijn toepasbaar in nagenoeg alle voorkomende situaties van vloerbelasting en dekvloertypes.

Waarom een zwevende vloer isoleren?

Een zwevende vloerconstructie is een effectief middel om de geluidisolatie van de vloer te verbeteren. Een doorlopende laag rotswol tussen dekvloer en draagvloer zorgt voor akoestische ontkoppeling. Een verdiepingsvloer isoleren kan helpen om de geluidsoverdracht van stemmen en voetstappen tegen te gaan.

Contactgeluid
De belangrijkste eigenschap voor toepassing van rotswol isolatie in een zwevende vloer is demping van contactgeluid. Een met ROCKWOOL rotswol geïsoleerde zwevende vloer kan de contactgeluid isolatie al naar gelang de vloersamenstelling met meer dan 20 dB verbeteren.

Luchtgeluid
Een goed ontworpen en uitgevoerde steenachtige zwevende vloer, geïsoleerd met ROCKWOOL rotswol, heeft een optimale opbouw voor een goede geluidsisolatie. De isolatie laat de zwevende vloerconstructie functioneren als een massa-veer-massa systeem. De geluidsisolatie kan 10 dB of meer beter zijn dan deze van een massieve vloer met hetzelfde gewicht.

Thermische isolatie
Door toepassing van rotswol isolatie in zwevende vloeren, wordt er ook thermisch voordeel behaald. Als om thermische redenen een lagere U-waarde nodig is dan mogelijk met de beschikbare diktes van de vloerplaten, wordt extra isolatielaag toegevoegd. De U-waarde Calculator helpt je bij het maken van een U-waarde berekening van een zwevende vloerconstructie.

Voordelen ROCKWOOL zwevende vloer isolatie:

  • Sterke verbetering geluidsisolatie
  • Sterke verbetering thermische isolatie
  • Makkelijk en snel te verwerken

Rocktect Floor Strip

Speciaal voor het vermijden van flankerende overdracht van contactgeluid via de muren is de Rocktect Floor Strip ontwikkeld. Dit product zorgt voor een akoestische onderbreking tussen de zwevende vloer en opgaande bouwdelen, zoals wanden en leidingen. De dunne rotswol​strook is eenvoudig te plaatsen en zorgt samen met RockFloor isolatieplaten voor optimale akoestische prestaties.

RockTect Floor Strip, productfoto, accessoires

De uitdaging

Een belangrijk aandachtspunt in een kerk is de akoestiek. Door het tonvormig gewelf werd al het geluid teruggekaatst. Er moesten derhalve akoestische voorzieningen getroffen worden, zonder de oorspronkelijke sfeer van de kerk teniet te doen.

 

De Kerk, church, architect, office, acoustic, inner walls, floor

De oplossing

Om het contactgeluid vanaf de tussenvloer naar de onderliggende ruimte te beperken werd RockFloor Solid toegepast. Op de staalconstructie zijn eerst OSB-platen aangebracht, daarbovenop liggen 40 mm dikke RockFloor Solid platen die geschikt zijn voor een gebruiksbelasting van 400 kg/m².

 

De Kerk, church, architect, office, acoustic, inner walls, GBI

Kennis & Advies

Veelgestelde vragen

Kan vloerisolatie gecombineerd worden met vloerverwarming?

Neem contact met ons op

Andere vloerisolatie toepassingen

Bekijk ook deze toepassingen