Geventileerde gevels worden veelvuldig toegepast in zowel utiliteitsgebouwen, woningen als woongebouwen. Met Rockvent isolatieplaten biedt ROCKWOOL een oplossing voor het isoleren van geventileerde gevels.

Het Rockvent assortiment maakt het mogelijk om de uitstekende thermische, akoestische en brandveilige eigenschappen van ROCKWOOL isolatie te combineren met een esthetisch hoogwaardige gevelbekleding naar keuze. Het houten regelwerk voor de bevestiging van de gevelbekleding komt niet in de isolatie (zoals bij de traditionele gevelopbouw), maar ervoor, door middel van speciale afstandschroeven. Zo ontstaat een ononderbroken isolatielaag die voor een optimaal geïsoleerde én slanke gevelconstructie zorgt. De Rockvent isolatiepanelen kunnen worden afgewerkt met diverse materialen. Bijvoorbeeld Rockpanel® gevelplaten of ander plaatmateriaal, hout, aluminium, tegels of leien. De decoratieve gevelbekleding beschermt het pand niet alleen tegen weersomstandigheden, maar draagt ook bij aan de uitstraling van het gebouw.

Voordelen ROCKWOOL Rockvent isolatie:

  • Ontwerpvrijheid
  • Optimaal thermisch rendement
  • Lange levensduur
  • Tijdwinst dankzij snelle verwerking
  • Bestand tegen weersinvloeden
  • Geschikt voor nieuwbouw en renovatie

RockTect Plug

De RockTect Plug biedt door zijn tweedelige samenstelling van schacht en schotel belangrijke verwerkingsvoordelen. In combinatie met de hoge drukvastheid van ROCKWOOL rotswol isolatie en 90 mm schoteldiameter, treedt er geen insnoering op rondom de pluggen. Het zogenoemde matraseffect blijft hierdoor uit.

De bevestiging is eenvoudig: boor met een 8 mm boor een gat van minstens 40 mm diep in de dragende ondergrond. Sla de schacht van de RockTect Plug met een hamer in het gat. Schuif vervolgens de schotel op de schacht en positioneer deze. Bij een tweelaagse bevestiging is een tweede schotel nodig.

RockTect Plug, productfoto, accessoires
Dankzij de gekozen constructie met Rockvent isolatie, biedt de gevel een heel grote brandstabiliteit

Jan Haegeman

Artabel Architecten & Ingenieurs
Zwevegem swimming pool, REDAir, RockFit Duo, ventilated facade

Open tijd

De open tijd is de periode tussen het aanbrengen van het isolatiemateriaal en het bevestigen van de gevelbekleding. Gedurende deze periode wordt het isolatiemateriaal blootgesteld aan de inwerking van neerslag, wind, UV-straling en in mindere mate aan temperatuur. Het isolatiemateriaal moet voldoende weerstand kunnen bieden aan deze invloeden zonder zijn materiaalspecificaties te verliezen. De toelaatbare open tijd van Rockvent Dual en Rockvent Extra is voor gebouwen tot 25 meter hoogte vastgesteld op maar liefst 3 maanden (met een ruime veiligheidsmarge).

Meer over Rockvent Dual
Rockfit Duo, ventilated facade, Antwerp Tower, high rise, fire safety

Rockvent combineert uitstekend met Rockpanel gevelbekleding

Het decoratieve Rockpanel plaatmateriaal wordt al sinds jaar en dag toegepast voor de afwerking van gevels en detailleringen rondom het dak. De korte verwerkingstijden, lange levensduur en het onderhoudsvriendelijke karakter van Rockpanel gevelbekleding verlagen tevens de totale kosten voor de gebouwschil. Met de ruime keuze aan designs uit het Rockpanel assortiment krijgt elk gebouw de gewenste uitstraling.

Meer over Rockpanel
bim

Kennis & Advies

Neem contact met ons op

Overige gevelisolatietoepassingen

Bekijk ook deze toepassingen