Bij het plannen en uitvoeren van luchtkanalen spelen naast stromings- en ventilatie eisen, ook brandveiligheidseisen een steeds belangrijkere rol. Lucht- en ventilatiekanalen worden vaak door verschillende brandcompartimenten gevoerd en dienen hun functie te behouden in geval van brand.

Wat als er geen correcte of juiste veiligheidsmaatregelen zijn getroffen? Door verspreiding van rook en hitte bij brand, bestaat het risico dat de brandveiligheid van het gebouw in het gedrang komt. Door de toepassing van brandveilige ROCKWOOL rotswol isolatie kunnen ronde en rechthoekige luchtkanalen op eenvoudige en doeltreffende wijze een brandwerendheid tot 120 minuten garanderen.

Waarom is brandveilige isolatie van luchtkanalen belangrijk?

Luchtkanalen lopen van de ene naar de andere ruimte in een gebouw en vormen zo een potentieel gevaar voor de verspreiding van een brand. Vooral metalen luchtkanalen zijn uitstekende thermische geleiders: bij brand zal een metalen ventilatiekanaal aan de niet-brandzijde al snel even warm zijn als aan de brandzijde. Niet-brandveilige isolatiematerialen kunnen spontaan ontbranden, waardoor een brand zich snel kan voortplanten of uitbreiden naar naburige compartimenten. Goede brandwerende isolatie van luchtkanalen kan deze snelle verspreiding tegengaan. ROCKWOOL biedt diverse oplossingen voor het brandwerend bekleden van zowel rechthoekige als ronde metalen luchtkanalen, tot zelfs 120 minuten.

Voordelen ROCKWOOL brandwerende isolatie voor luchtkanalen:

  • Brandwerende, akoestische en thermische isolatie in één
  • Getest volgens Europese norm EN 1366-1 (classificatie EN 13501-3)
  • Makkelijk en snel te verwerken

Conlit Fix

Conlit Fix is een onbrandbare lijm, speciaal ontwikkeld voor de montage van Conlit producten in brandwerende constructies. De lijm is uitermate geschikt voor de verlijming van naden tussen Conlit platen en voor de verlijming van Conlit producten aan beton en andere steenachtige materialen.

Conlit Fix, Eimer, Bucket, Conlit Steelprotect System, Conlit Glue, Conlit fire protection system, germany

Veelgestelde vragen

Welke oplossingen zijn geschikt voor brandveilige isolatie van luchtkanalen?
Wat zijn de vereisten voor brandbeveiliging van luchtkanalen?

Downloads

Neem contact met ons op

Bekijk ook deze toepassingen