Metalen gevels worden vooral toegepast in gevelconstructies van industriële en commerciële gebouwen. De metalen gevel is een kosteneffectieve, snelle en moderne oplossing voor bijvoorbeeld bedrijfshallen, magazijnen en winkels.

Het ROCKWOOL Metaalbouwsysteem presteert thermisch zeer goed. Daarnaast is het Metaalbouwsysteem uiterst brandveilig (EUROSCLASS A1) en heeft het sterke geluidsisolerende en geluidsabsorberende kwaliteiten. Het is dan ook zeer geschikt voor toepassing in gebouwen waar het akoestisch binnencomfort van belang is. Door de effectieve onderbreking van de koudebrug, wordt tevens het risico op condensvorming tegen de binnenzijde van de binnendoos geminimaliseerd. Het risico van corrosie tussen de flenzen en het aanhechten van vuil wordt hiermee voorkomen.

Waarom de metalen gevel isoleren?

Door een juiste isolatie wordt een forse verlaging van het energieverbruik van warmte- en koelinstallaties bereikt. Warmteverlies bij metalen gevels wordt veroorzaakt door een onvolledige vulling van de binnendoos. Koudebrugonderbreking en luchtdichtheid van de gevel spelen ook een belangrijke rol in de thermische prestatie van de gevelconstructie. Het ROCKWOOL Metaalbouwsysteem biedt een effectieve oplossing met een aaneengesloten en vlak isolatiepakket. Door het unieke DUO-principe is de isolatie zowel flexibel als stevig. De flexibiliteit zorgt voor een goede aansluiting op de binnendoos en een eenvoudige verwerking. Door de stevigheid is een goede aansluiting op de buitenbeplating of omegaprofielen gewaarborgd.

Isolatie van de metalen gevel verhoogt ook de geluidsisolatie van een pand. Het MetaalbouwSysteem 209 DUO (SONO) is sterk geluidsisolerend, geluidsabsorberend en zeer geschikt voor wandconstructies van gebouwen waarbij het akoestisch binnencomfort van groot belang is. Door toepassing van geperforeerde binnendozen kan de natuurlijke geluidabsorptie van ROCKWOOL isolatie optimaal benut worden bij het beperken van het interne geluidsniveau. Lawaai op de arbeidsplaats wordt effectief verminderd. Hierdoor verbeteren de werkomstandigheden aanzienlijk. Bekijk de brochure voor de geluidsprestaties van het MetaalbouwSysteem 209 DUO (SONO). Op aanvraag is er tevens een uitgebreid akoestisch rapport beschikbaar met waarden voor diverse binnendoosconstructies.

De metalen gevel is de veiligheidsbarrière tussen omgeving en inhoud en andersom. Toepassing van onbrandbare isolatie kan branduitbreiding via de metalen gevel voorkomen. Hierdoor blijft de brand beheersbaar voor de brandweer. Gevels en daken zijn vaak bepalend voor de omvang van een brand. Onbrandbare isolatie kan zorgen dat een brand in een gebouw niet overgaat naar een gebouw in brand.

Voordelen ROCKWOOL metalen gevelisolatie:

  • Thermisch comfort
  • Uitstekende akoestische prestaties
  • Buitengewoon brandveilig
  • Lange levensduur
  • Makkelijk en snel te verwerken

Kennis & Advies

Veelgestelde vragen

Tussen het aanbrengen van de isolatie en aanbrengen van de buitenbeplating zit meestal een tijdsbestek. Hoelang mag hier maximaal tussen zitten?
Nemen ROCKWOOL metaalbouwsysteemplaten vocht op?

Downloads

Neem contact met ons op

Andere gevelisolatie toepassingen

Bekijk ook deze toepassingen