Laatste nieuws

Bekijk hier onze laatste nieuwsberichten

Type

Merken

Wanneer

We kunnen geen resultaten vinden op basis van je zoekopdracht

20240502 RW-CWE PROD 1270
Nieuwsbericht
03 mei 2024

Nieuw: Verduurzaamde krimpfolieverpakkingen

Met trots kondigen we aan dat we binnenkort een volgende stap nemen in het nog verder verduurzamen van onze krimpfolieverpakkingen. Het streven naar het alsmaar meer verbeteren van onze milieuprestaties, brengt ons naar een nieuwe verpakkingspartner.

ROCKWOOL
20240228 RW-CWE PHO 1684
Persbericht
28 feb. 2024

ROCKWOOL elektrificeert smeltproces

ROCKWOOL kondigt met trots aan dat de fabriek in Roermond een grote rol gaat spelen in het behalen van zijn ambitieuze globale CO2-reductiedoelstellingen. De Group en ROCKWOOL B.V. gaven recentelijk hun goedkeuring voor de plannen voor elektrificatie van twee productielijnen in Roermond. Dit markeert een mijlpaal in het streven van het bedrijf naar de science-based CO2-reductiedoelstellingen voor 2034 en de route naar ‘netto nul uitstoot’ in 2050.

ROCKWOOL
20220124 RW-CWE-BNL PHO 462
Nieuwsbericht
02 feb. 2022

NIEUW: Rockvent brandveilige isolatie voor geventileerde gevels

ROCKWOOL introduceert Rockvent isolatie: een nieuwe productrange voor geventileerde gevels. Het Rockvent assortiment combineert de uitstekende thermische, akoestische, brandveilige en circulaire eigenschappen van ROCKWOOL steenwol en kan worden afgewerkt met een verscheidenheid aan esthetisch hoogwaardige gevelbekledingen.

ROCKWOOL
20201030 RW-CWE-BNL PHO 396
Nieuwsbericht
30 okt. 2020

Terugblik webinar: bouw worstelt met regelgeving voor brandveilige doorvoeringen

Het maken van brandveilige leidingdoorvoeren blijkt in de praktijk behoorlijk lastig. Dat bleek tijdens het webinar 'De gaten in het brandcompartiment’. Precies 80% van de deelnemers van het webinar vind het toepassen van de regelgeving hieromtrent moeilijk. Ongeveer een derde deel van die groep laat het altijd aan een expert over om de brandveiligheid van leidingdoorvoeren te beoordelen. Voor slechts 9% is de regelgeving gesneden koek.

ROCKWOOL
20190612 RW-CWE-BNL PHO 328
Nieuwsbericht
25 jun. 2020

Renewi en ROCKWOOL® vernieuwen samenwerking Rockcycle®

Rockcycle is de recycling service waarmee rotswol resten worden ingezameld en teruggehaald via bouwwerven. Geen nieuw concept, want ROCKWOOL en Renewi ontwikkelden de service jaren geleden al. Onlangs hebben we de samenwerking vernieuwd en de service verbeterd. Want in een tijd waarin circulariteit en circulair bouwen steeds belangrijker worden, is deze service steeds meer in focus in bouwprojecten.

ROCKWOOL
20191127 RW-CWE-BNL PHO 358
Persbericht
24 jan. 2020

Gehele bouwketen is nodig voor circulair bouwen

Circulair bouwen gaat over veel meer dan recycling en hergebruik en het voorkomen van afval. Belangrijk is dat grondstoffen in de productketen blijven en daarvoor zijn alle partijen in de bouw noodzakelijk. Fabrikanten moeten hun producten innoveren, maar de gehele bouwketen moet er voor zorgen dat inzameling en hergebruik ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

ROCKWOOL
Laad meer