© Havenbedrijf Antwerpen - Peter Knoop

Referentiecases

Bekijk onze verschillende referentiecases & testimonials

Type isolatie

Soort project

Merken

Land

We kunnen geen resultaten vinden op basis van je zoekopdracht

reference project, rw-cwe, rw-bnl, vl, fr, rockwool, stone wool, referentie project, architect
Alle toepassingen

Architect Mark Bollen zweert bij ROCKWOOL-isolatie

Mark Bollen van Univarchitecten uit Neerpelt zweert bij isolatieproducten van ROCKWOOL. Bij voorkeur adviseert hij opdrachtgevers in de vastgoedwereld om rotswol toe te passen in de bouwkundige schil en vloeren.

Lees meer
TECLIT insulation, cold insulation, reference project, Beverwijk, training, one-day course, WKO-installatie, TECLIT Alutape, re-insulation, renovation
Technische isolatie
06 jan 2023

Zichtbare WKO-installatie geïsoleerd met UV-bestendige TECLIT® koude-isolatie

Onderdelen van de zichtbare WKO-installatie in Beverwijk zijn opnieuw geïsoleerd door ISOLATIE COMBINATIE BEVERWIJK. En het strakke, naadloze resultaat mag er wezen, dankzij de toegepaste TECLIT isolatie van ROCKWOOL.

Lees meer
renovation project, renovation, distribution center, Oss, Plus
Plat dak
04 nov 2022

Nieuwbouw distributiecentrum PLUS volgens BREEAM

De nieuwbouw van het distributiecentrum van supermarktketen PLUS in Oss draagt een BREEAM-Outstanding certificaat. ROCKWOOL heeft daar een flinke steen aan bijgedragen door de toepassing van tienduizenden vierkante meters Caproxx Energy platdakisolatie en MetaalbouwSysteem 209 DUO.

Lees meer
Bingelrade, renovation project, NL, Limburg, monument, monumental building
Binnentoepassingen

Monumentale renovatie carré-boerderij in het Limburgse dorp Bingelrade

In het Limburgse dorp Bingelrade restaureren Rianne en Tobias Deurloo hun imposante carré-boerderij. Een ingewikkeld en grootschalig project waarbij het herenhuis en de stallen grondig herbouwd worden met respect voor monumentale elementen. De vloeren, daken en wanden isoleert de heer des huizes zelf met ROCKWOOL rotswol.

Lees meer
Volvo Trucks, Gent, Belgium, Reference Case, FRI
Plat dak

Dakrenovatie bij Volvo Trucks: in vier weken 10.000 m² plat dak isoleren

Het dak van de productiehallen van Volvo Trucks in Gent was toe aan een renovatie. De volledige renovatie wordt in een tijdsbestek van 5 jaar uitgevoerd: enkel tijdens het zomerverlof van het personeel mag er op het dak worden gewerkt. Dit betekende dat er in 2022 in slechts vier weken tijd een plat dak van 10.000 m² gerenoveerd moest worden. Een uitdagende klus voor de betrokken partijen.

Lees meer
Tuinwijk Lokeren, reference project, VL FR,  high rise building, flat, appartment, ventilated facade, Rockvent
Gevel

Brandveilige en indrukwekkende gevelrenovatie voor hoogste woongebouw van Lokeren

De buitengevel van het hoogste woongebouw in Lokeren is ingrijpend gerenoveerd. De kenmerkende grauwe betonnen gevel is warm en brandveilig ingepakt met ROCKWOOL Rockvent isolatie en aangekleed met Rockpanel Metals gevelpanelen die het flatgebouw een bijzondere uitstraling geven. Een speciale metallic glanscoating zorgt ervoor dat het gebouw vanuit iedere hoek anders wordt beleefd.

Lees meer
Laad meer

01

Thermisch comfort

Energie besparen door optimaal binnenklimaat

Een optimaal binnenklimaat is belangrijk voor gezonde en comfortabele woon- en werkomstandigheden. Thermisch comfort zorgt bovendien voor dalende kosten van verwarming, koeling en ventilatie en ook de ecologische voetafdruk van een gebouw wordt kleiner.

02

Brandveiligheid

Bestand tegen temperaturen tot boven 1.000 °C

Bouwgrond is een schaars goed in stedelijke gebieden en steeds meer mensen wonen en werken in hoge gebouwen. Dit biedt briljante en veilige woonoplossingen, maar kan ook ernstige gevolgen hebben als er een brand uitbreekt.

03

Geluidsisolatie

Geluiden blokkeren, absorberen of versterken

Spoorwegen, tramsporen, wegen, vliegvelden: een goede infrastructuur is cruciaal voor het leven in de stad, maar kan leiden tot geluidsoverlast. Trillingen in de grond, verkeerslawaai en geluidshinder door mensen hebben allemaal een aanzienlijke negatieve impact op ons welzijn, vooral in dichtbevolkte gebieden. Een goede geluidsisolatie van gebouwen kan de geluidshinder verminderen.

04

Circulariteit

Herbruikbare en recyclebare materialen

Wij vinden het belangrijk om de grondstoffen van onze planeet, zoals steen, beter te gebruiken. Rotswol is een duurzaam materiaal: het wordt duurzaam geproduceerd, is gemaakt van duurzame grondstoffen en draagt letterlijk zijn steentje bij aan het creëren van duurzame gebouwen. Dankzij onze recyclebare producten kunnen we een circulair bedrijfsmodel hanteren.

05

Lange levensduur

Prestaties verbeteren en grotere stabiliteit tegen lagere kosten

Duurzame steden bouwen die berekend zijn op de bevolking van nu en morgen: dat is de uitdaging waar we voor staan. Deze uitdaging vraagt om gebouwen die gemaakt zijn van robuuste elementen en hierdoor minder technische supervisie en renovatie vergen. Rotswol maakt het mogelijk om deze duurzame steden te bouwen.

06

Waterafstotendheid

Goede luchtkwaliteit in gebouwen

Een groot deel van ons leven brengen we door in gebouwen, waar de luchtkwaliteit vaak van slechte kwaliteit is. Als er onvoldoende wordt geïsoleerd, ontstaat het risico dat warme, vochtige lucht condenseert op koude of onvoldoende geïsoleerde oppervlakten, waardoor schimmel kan ontstaan. Rotswol gaat niet alleen schimmelvorming tegen, maar is bovendien dampopen en waterafstotend.

07

Ontwerpvrijheid

Fraaie vormgeving én sterke productprestaties

Mensen voelen zich meer op hun gemak en gemotiveerd wanneer ze in een mooie omgeving wonen of werken. Een plek waar mensen graag tijd doorbrengen kan de sociale samenhang vergroten en buurten veiliger en gezonder maken. De architect die inspirerende gebouwen wil ontwerpen, heeft daarvoor flexibele en esthetisch veelzijdige materialen nodig.

Bekijk ook