© Havenbedrijf Antwerpen - Peter Knoop

Referentiecases

Bekijk onze verschillende referentiecases & testimonials

Type isolatie

Soort project

Merken

Land

We kunnen geen resultaten vinden op basis van je zoekopdracht

20240430 RW-CWE PHO 1736
Gevel
30 apr. 2024

Bijzondere verwevenheid van functies – RTT-gebouw in Herentals

Met zijn lengte van bijna 100 m doorbrak het massieve RTT-gebouw op de Herentalse Molenvest al sinds de jaren 70 het stadsbeeld. Vandaag wordt de binnenstedelijke omgeving er letterlijk en figuurlijk in weerspiegeld. Aan de omvang van de betonnen kolos is niets veranderd, maar de nieuwe invulling en gevelbekleding zoeken nu expliciete verbinding met de stad.

20240422 RW-CWE PHO 1729
Technische isolatie
22 apr. 2024

Indrukwekkende koelinstallatie geïsoleerd met Teclit

De koelinstallatie van de Rockpanel fabriek in Roermond heeft de gepaste isolatie gekregen. Isolatiebedrijf Crombach isoleerde de koelinstallatie met Teclit, de koude-isolatie van ROCKWOOL.

20240408 RW-CWE PHO 1726
Binnentoepassingen
09 apr. 2024

Watertoren van Bree – oude toren, nieuw leven

De iconische watertoren van Bree kreeg na 80 jaar geen pensioen, maar een grondige restauratie om een nieuw leven aan te vatten als evenementencentrum. Een project met een bijzondere architecturale vorm. De producten van ROCKWOOL waren hier een flexibele oplossing voor een multifunctioneel gebouw.

20240213 RW-CWE PHO 1682
Utiliteitsbouw

Victor Broosgebouw – erfgoed voor de toekomst

In Leuven krijgt de Parksite een energetische uitbreiding en totaalrenovatie. Bij de vernieuwing respecteren de architecten de keuzes van de oorspronkelijke architect Victor Broos. Zo behouden ze de bekende kapel op de bovenste verdieping met zijn hoge plafonds en bogen. Die zal worden omgevormd tot theaterzaal. Het moet een monument voor de toekomst worden waarin nieuwe technieken oude meesters ontmoeten.

20240126 RW-CWE PHO 1642
Utiliteitsbouw
29 jan. 2024

Uitdagende dakvormen en brandveiligheid op de scholencampus van Ceria-Coovi

Ceria-Coovi is een grote, Belgische scholencampus waar zowel Nederlandstalig als Franstalig beroepsonderwijs wordt aangeboden. De ontwerpers stelden specifieke eisen aan de nieuw te plaatsen dakisolatie, uitgevoerd door Tectum DSB op drie gebouwen, waaronder akoestische eigenschappen, thermische weerstand, vormvastheid, uitvoeringsmethode, drukvastheid en kostprijs.

20231106 RW-CWE PHO 1602
Alle toepassingen

Architect Mark Bollen zweert bij ROCKWOOL-isolatie

Mark Bollen van Univarchitecten uit Neerpelt zweert bij isolatieproducten van ROCKWOOL. Bij voorkeur adviseert hij opdrachtgevers in de vastgoedwereld om rotswol toe te passen in de bouwkundige schil en vloeren.

Laad meer

01

Thermisch comfort

Energie besparen door optimaal binnenklimaat

Een optimaal binnenklimaat is belangrijk voor gezonde en comfortabele woon- en werkomstandigheden. Thermisch comfort zorgt bovendien voor dalende kosten van verwarming, koeling en ventilatie en ook de ecologische voetafdruk van een gebouw wordt kleiner.

02

Brandveiligheid

Bestand tegen temperaturen tot boven 1.000 °C

Bouwgrond is een schaars goed in stedelijke gebieden en steeds meer mensen wonen en werken in hoge gebouwen. Dit biedt briljante en veilige woonoplossingen, maar kan ook ernstige gevolgen hebben als er een brand uitbreekt.

03

Geluidsisolatie

Geluiden blokkeren, absorberen of versterken

Spoorwegen, tramsporen, wegen, vliegvelden: een goede infrastructuur is cruciaal voor het leven in de stad, maar kan leiden tot geluidsoverlast. Trillingen in de grond, verkeerslawaai en geluidshinder door mensen hebben allemaal een aanzienlijke negatieve impact op ons welzijn, vooral in dichtbevolkte gebieden. Een goede geluidsisolatie van gebouwen kan de geluidshinder verminderen.

04

Circulariteit

Herbruikbare en recyclebare materialen

Wij vinden het belangrijk om de grondstoffen van onze planeet, zoals steen, beter te gebruiken. Rotswol is een duurzaam materiaal: het wordt duurzaam geproduceerd, is gemaakt van duurzame grondstoffen en draagt letterlijk zijn steentje bij aan het creëren van duurzame gebouwen. Dankzij onze recyclebare producten kunnen we een circulair bedrijfsmodel hanteren.

05

Lange levensduur

Prestaties verbeteren en grotere stabiliteit tegen lagere kosten

Duurzame steden bouwen die berekend zijn op de bevolking van nu en morgen: dat is de uitdaging waar we voor staan. Deze uitdaging vraagt om gebouwen die gemaakt zijn van robuuste elementen en hierdoor minder technische supervisie en renovatie vergen. Rotswol maakt het mogelijk om deze duurzame steden te bouwen.

06

Waterafstotendheid

Goede luchtkwaliteit in gebouwen

Een groot deel van ons leven brengen we door in gebouwen, waar de luchtkwaliteit vaak van slechte kwaliteit is. Als er onvoldoende wordt geïsoleerd, ontstaat het risico dat warme, vochtige lucht condenseert op koude of onvoldoende geïsoleerde oppervlakten, waardoor schimmel kan ontstaan. Rotswol gaat niet alleen schimmelvorming tegen, maar is bovendien dampopen en waterafstotend.

07

Ontwerpvrijheid

Fraaie vormgeving én sterke productprestaties

Mensen voelen zich meer op hun gemak en gemotiveerd wanneer ze in een mooie omgeving wonen of werken. Een plek waar mensen graag tijd doorbrengen kan de sociale samenhang vergroten en buurten veiliger en gezonder maken. De architect die inspirerende gebouwen wil ontwerpen, heeft daarvoor flexibele en esthetisch veelzijdige materialen nodig.

Bekijk ook