Warme voeten en optimaal wooncomfort: bij een houten vloer is zowel thermische als akoestische isolatie zeer wenselijk.

De keuze voor een isolatieproduct hangt af van het type vloer en de reden om te isoleren. Een houten vloer kun je isoleren tussen de balken. Het toepassen van ROCKWOOL rotswol isolatie tussen de balken van een houten vloer heeft een positief effect op zowel de thermische isolatie, de geluidsisolatie als de brandwerendheid.

Waarom een houten vloer isoleren?

Met name bij houten verdiepingsvloeren en te dunne betonnen vloeren kan geluidshinder ontstaan. Een gewone houten balkenvloer heeft een lage geluidisolatie en is storend vanwege contactgeluid (hinder van voetstappen). De geluidsisolatie verbetert door toepassing van rotswol isolatie tussen de houten balken. Afhankelijk van de situaties zijn ook combinaties mogelijk van isolatie tussen de balken met een zwevende vloeropbouw boven de balken om het contactgeluid verder te dempen.

In een vloer boven de (kruip)kelder wordt isolatie tussen de houten balken voornamelijk om thermische redenen toegepast. De isolatie verhoogt het ‘voetcomfort’ aanzienlijk, doordat het verschil in vloertemperatuur ten opzichte van de temperatuur in de woonruimte veel kleiner wordt.

Voordelen ROCKWOOL houten vloerisolatie:

  • Goede geluidsisolatie
  • Goede thermische isolatie
  • Verhoogde brandveiligheid
  • Makkelijk en snel te verwerken

 

 

Houten vloerisolatie toepassingen

Rocksono Base Vario past altijd

Rocksono Base Vario is speciaal ontwikkeld voor het isoleren van houten elementen. De speciale zijkant van de isolatieplaat kan wel 50 mm worden samengeduwd. Hij past daardoor altijd beter tussen twee stijlen en vult de ruimte steeds voor 100%. Dat levert niet alleen de hoogste isolatiewaarde op, maar ook een besparing in manuren van ca. 25%. Rocksono Base Vario hoeft immers niet meer precies passend te worden gesneden.

RockSono Base Vario, productfoto, wand, wandisolatie

Kennis & Advies

Veelgestelde vragen

Welk ROCKWOOL product is geschikt voor het isoleren van de houten vloer boven de kruipkelder?
Moet er een dampremmende folie worden aangepast bij het isoleren van de kruipruimte?

Neem contact met ons op

Andere vloerisolatie toepassingen

Bekijk ook deze toepassingen