Brandveilig verduurzamen bestaande gebouwen

1 January 1

met brandveilige isolatieoplossingen

Een van de belangrijkste eisen die aan een gebouw gesteld wordt is de brandveiligheidseis. Verkeerde materiaalkeuze in bijvoorbeeld de dak- of gevelbekleding en de toegepaste isolatie kan een enorm risico vormen en leiden tot een zeer snelle rook- en brandontwikkeling.

Door te bouwen met onbrandbare materialen, vergroot je de de kans dat een gebouw behouden blijft in geval van brand. ROCKWOOL rotswol is onbrandbaar. Samen met Rockpanel bieden we brandveillige oplossingen voor de geventileerde gevel. Deze gaan verder dan de bouwregelgeving. Door ROCKWOOL rotswol isolatie en Rockpanel gevelbekleding te combineren, kan de hoogst mogelijke brandreactieklasse worden behaald. Lees hierover meer in de nieuwe brochure 'Brandveilige geventileerde gevels'.

Webinar

In het expert webinar 'Brandveilig verduurzamen bestaande gebouwen' gaat Peter de Winter, hoofdredacteur van Bouwwereld en ArchitectuurNL, met zijn gasten op zoek naar de feiten over brandveilig verduurzamen. En dat is nodig ook. De komende decennia zal de bestaande gebouwde omgeving duurzaam en voortvarend gerenoveerd moeten worden. Het gaat hierbij om honderdduizenden woningen en flatgebouwen. Maar hoe doe je dat tegelijkertijd brandveilig? De twee sprekers van dit webinar zijn Rudolf van Mierlo – senior adviseur brandveiligheid bij DGMR en Jos Lichtenberg – bouwinnovator en emeritus hoogleraar TU Eindhoven.

NA, Computer, Laptop, Person working on a laptop at a desk

Onze brandveilige oplossingen voor

Bekijk ook