Met twee ziekenhuizen, beide oud en via diverse gebouwen verspreid over de stad, was de situatie in Roeselare verre van ideaal. Bovendien kampten zowel het Heilig Hart ziekenhuis als het Stedelijk Ziekenhuis met ruimtegebrek. Sinds hun fusie vormen de beide hospitalen samen AZ Delta. Het nieuwe ziekenhuis werd gebouwd volgens een slim ontwerp met duurzaamheid in de hoofdrol. Een intelligent, circulair, energiezuinig én veilig gebouwencomplex.

Alles was erop gericht om de ‘voetafdruk’ van het gebouw zo klein mogelijk te houden. ROCKWOOL isolatie heeft een groot aandeel in de duurzaamheid van deze grote nieuwe ziekenhuiscampus van AZ Delta, die in 2020 haar deuren opende. We spraken daarover met architect Steven Wallays (VK Architects & Engineers) en met projectleider Eddy Vancompernolle (SPIE Belgium).

Reference project, AZ Delta, hospital, GBI, FRI, HVAC-FP

Bekijk de projectvideo

Project Nieuwbouw ziekenhuis 
Locatie Roeselare
Opdrachtgever AZ Delta
Het is logisch dat VK Architects & Engineers samen met AZ Delta gekozen heeft voor rotswol, omdat het brandveiligheid en duurzaamheid in zich verenigt én makkelijk in te passen is bij toenemende duurzaamheidseisen.

Steven Wallays

VK Architects & Engineers
Reference project, AZ Delta, hospital, GBI, FRI, HVAC-FP, Steven Wallays
1/1
1/2
De trainingen van ROCKWOOL waren zeer interessant. Wat onze mensen geleerd hebben, is niet alleen waardevol voor dit project. Ook in de toekomst hebben ze daar veel aan.

Eddy Vancompernolle

Projectleider SPIE Belgium
Reference project, AZ Delta, hospital, GBI, FRI, HVAC-FP, Eddy Vancompernolle

In dit project toegepaste producten

Bekijk ook deze projecten