ROCKWOOL dakplaten als enig geschikt isolatiemateriaal voor complexe dakvorm

Het koepelvormig Frans Masereel Centrum in Kasterlee is al jaren een blikvanger in de regio en een plek waar nationale en internationale kunstenaars naar toe trekken om te werken en experimenteren met print en grafisch design. Maar het centrum barstte uit haar voegen en opende in februari 2019 als uitbreiding een nieuw paviljoen, dat een architecturaal pareltje is en voorzien is van een indrukwekkend ingesneden kegelvormig dak.

Het in de Antwerpse Kempen gelegen Frans Masereel Centrum begon ooit als ontmoetingsplaats voor grafisch kunstenaars, maar groeide intussen uit tot een internationaal bekende locatie waar publiek en kunstenaars elkaar ontmoeten op tentoonstellingen, portfoliodagen en andere events waarbinnen grafisch werk centraal staat.

Projectgegevens

Project Nieuwbouw paviljoen
Locatie Kasterlee
Opdrachtgever   Vlaamse Overheid
1/1
Frans Masereel Centrum, reference project, FRI, BE

De Rhinoxx dakplaten konden probleemloos in meerdere stukken worden gesneden. Toen ze op het dak weer tegen elkaar werden gelegd, grepen de stukken weer mooi in elkaar dankzij de unieke vezelstructuur. Bij deze manier van versnijden en behandelen bleek ROCKWOOL rotswol de ideale isolatieoplossing.

In dit project toegepast product

Andere projecten met Rhinoxx dakplaten