Foto credits: Locus Developments

Aan de Voorhavenlaan in Gent verbouwt Locus Developments Loods 23. In dit beschermd monument zullen op de eerste verdieping 24 lofts worden voorzien, terwijl de kantoorlofts op het gelijkvloers moduleerbaar zijn zodat zowel grote als kleine bedrijven hier terecht kunnen. Daaronder wordt een parking gebouwd met meer dan 100 staanplaatsen. Aangezien de aspecten stabiliteit, brandveiligheid, en akoestiek door architect Compagnie-O hoog in het vaandel werden gedragen, werd er door aannemer Vandenbussche en architect resoluut gekozen voor ROCKWOOL platdakisolatie.

De Voorhaven (1882-1890) is met meer dan 15 geklasseerde monumenten vandaag het grootste beschermde stadsgezicht van Gent. Locus Developments verhinderde in de jaren ’90 de afbraak van de monumentale katoenloodsen. Sindsdien worden de pakhuizen geleidelijk aan gerenoveerd. Zo kreeg ook de Gentse Voorhaven een nieuwe impuls. Met Loods 22 werd een van de meest prominente artefacten van het industrieel verleden in 2010 eindelijk geherwaardeerd en nu wordt ook Loods 23 onder handen genomen. 

Projectgegevens

Project Renovatie Loods 23
Locatie Gent
Projectontwikkeling   Locus Developments BVBA
De unieke structuur van de isolatieplaten was nog een extra troef van ROCKWOOL die bij dit project goed van pas kwam, aangezien de ondergrond niet perfect vlak was en de rotswol isolatie daar probleemloos op kon aansluiten.

Stijn Roets

Werfleider Vandenbussche NV
Project, reference, Loods 23

De zichtbare delen van het dak werden afgedicht met een zinken dakbedekking en daar werd gebruik gemaakt van 16 cm Tauroxx, die mechanisch bevestigd werd.

In dit project toegepaste producten

Andere projecten met Rhinoxx of Tauroxx