Het isoleren van de vloer of het plafond is een relatief eenvoudige klus die direct bijdraagt aan de verhoging van het wooncomfort. Via niet geïsoleerde vloeren en plafonds kan namelijk veel warmte verloren gaan. Door goed te isoleren blijft het huis warmer en gebruik je minder energie om de woning op te warmen - of juist te koelen in de warmere maanden. Door het isoleren van bijvoorbeeld de vloer van je rommelzolder, kun je flink op je energierekening besparen. Daarnaast wordt met goede vloerisolatie geluidsoverlast tot een minimum beperkt. Geluidsisolatie van de vloer vergroot het wooncomfort en draagt bovendien bij aan een betere privacy. 

Subsidie voor vloerisolatie

De federale overheid, de provincies en gemeentes hebben diverse subsidies, leningen en andere regelingen voor woningeigenaren. De regelingen wijzigen regelmatig. Kijk op premiezoeker.be voor meer informatie over isolatiepremies.

RockSono Solid

RockSono Solid is geschikt voor het isoleren van houten vloeren en betonnen vloeren en plafonds. De rotswol isolatieplaat is licht, veerkrachtig en heeft uitstekende akoestische eigenschappen, voorkomt warmteverlies en helpt zo energie besparen. Je kunt er nieuwe én bestaande vloeren van zowel boven- alsook onderaf mee isoleren.

  • Licht en veerkrachtig
  • Uitstekende akoestische eigenschappen: vermindert geluidsoverlast
  • Geschikt voor elk type vloer (behalve zwevende vloeren)
  • Gemakkelijk en snel te verwerken
RockSono Solid, GBI, packshot

Eventueel benodigde accessoires

Aan de slag!