Zelf een buitenmuur isoleren?

Via een slecht- of niet-geïsoleerde buitenmuur gaat veel warmte en energie verloren. Met goede isolatie van de buitenmuur kun je veel energie besparen en een verhoogd wooncomfort realiseren. ROCKWOOL isolatie voor buitenmuren zorgt niet alleen voor thermische isolatie, het kan ook een belangrijke bijdrage leveren aan vermindering van geluidsoverlast. ROCKWOOL doe-het-zelf isolatie voor buitenmuren is bovendien brandveilig.

Je kunt een buitenmuur zelf isoleren door aan de binnenzijde van de buitenmuur een voorzetwand te plaatsen. Met Rocksono Base en Rocksono Solid kun je zowel een houten als een metalen voorzetwand isoleren. Je kunt de buitenmuur ook laten isoleren, door het laten inblazen van rotswol.

Premie voor buitenmuurisolatie

De federale overheid, de provincies en gemeentes hebben diverse subsidies, leningen en andere regelingen voor woningeigenaren. De regelingen wijzigen regelmatig. Kijk op premiezoeker.be voor meer informatie over isolatie premies voor buitenmuren en spouwmuren.

Rocksono Base

Rocksono Base is een lichte en veerkrachtige rotswolisolatieplaat, die snel en eenvoudig te verwerken is. De rotswolplaat is geschikt voor thermische, geluidsisolerende en brandwerende vulling in metalen en houten binnenwanden en voorzetwanden.

☑️ Licht en veerkrachtig
☑️ Uitstekende akoestische eigenschappen: vermindert geluidsoverlast
☑️ Snel en eenvoudig te verwerken

Rocksono Base, GBI, packshot

Rocksono Solid

Rocksono Solid is een stevige en veerkrachtige rotswol isolatieplaat, die snel en eenvoudig te verwerken is. De rotswolplaat heeft uitstekende akoestische eigenschappen en is geschikt voor het isoleren van de binnenzijde van de buitenmuur. Rocksono Solid kan worden toegepast in voorzetwanden met een metalen of houten regelwerk.

☑️ Stevig en veerkrachtig
☑️ Uitstekende akoestische eigenschappen: vermindert geluidsoverlast
☑️ Snel en eenvoudig te verwerken

Rocksono Solid, GBI, packshot

ROCKWOOL Inblaaswol

Na-isolatie is een effectieve manier om de spouwmuur van een bestaand gebouw te isoleren. Het resultaat: meer thermisch comfort, een verbeterde geluidsisolatie, lagere energielasten en goede vochtbescherming. Inblaaswol heeft een lange levensduur met een blijvend hoge isolatiewaarde. Tijdens het inblazen van de spouwmuur heb je geen overlast.

☑️  Verhoogd thermisch & akoestisch comfort
☑️  Lagere energiekosten
☑️  Geen overlast tijdens inblazen
☑️  Lange levensduur

product, wall, outer wall, wall insulation, cavity wall, insulation granulate, blown-in insulation, installer, fillrock kd, einblasdämmung, germany
blow-in insulation, brick wall, eds, einblasdämmung, fillrock, fillrock kd plus, germany

Downloads

 

 

0 selected files

icon
Renovatie | Leaflet
Renovatie | Leaflet

Leaflet renovatie-oplossingen

pdf
icon
Rockfit Mono | Technische fiche
Rockfit Mono | Technische fiche

Gevels

pdf

Veelgestelde vragen

Wat is de Rd-waarde?
Wat is de U-waarde?
Waar kan ik ROCKWOOL doe-het-zelf-isolatie kopen?
Zijn er premies voor isolatie?
Waarom is brandveilige isolatie zo belangrijk?
Hoe kan mijn woning geïsoleerd worden?
Welke isolatiedikte kan ik het beste gebruiken?
Hoe maak ik mijn zolderdak minder gehorig?
Wat is het verschil tussen houten regelwerk en aluminiumprofielen?

Aan de slag!