Wil of ga je een dak isoleren? Een schuin dak isoleren levert veel energiebesparing op. Een groot deel van de totale warmte in niet-geïsoleerde gebouwen gaat namelijk via het dak verloren. Warme lucht stijgt immers op. Door je dak goed te isoleren creëer je een aangenaam woonklimaat in huis en kun je ook nog eens geld besparen. In de winter houd je de warmte binnen en in de zomer blijft het juist langer koel, omdat de dakisolatie de warmte buiten houdt.

Heb je een schuin dak met vaste afstanden tussen de balken? Of is de afstanden tussen de dakbalken variabel? Dat bepaalt namelijk welk isolatieproduct geschikt is voor de klus. Voor het isoleren van een dak met vaste keperafstanden kies je voor RockRoof Sidefix of RockRoof Sidefix Base. Voor een dakisolatie met variabele keperafstanden kies je voor RockRoof Flexi of Rockroof Delta.

Premie voor dakisolatie

De federale overheid, de provincies en gemeentes hebben diverse subsidies, leningen en andere regelingen voor woningeigenaren. De regelingen wijzigen regelmatig. Kijk op premiezoeker.be voor meer informatie over dakisolatie premies.

Dak met vaste keperafstanden

Voor het isoleren van een dak met vaste keperafstanden raden we ROCKWOOL Rockroof Sidefix of Rockroof Sidefix Base aan.

Rockroof Sidefix (Base)

De handige spijkerflensdekens hebben een speciale dampremmende en luchtdichte laag ter bescherming van de dakconstructie. Hierdoor plaats je dakisolatie en dampscherm in één. De rotswol isolatiedekens zijn zijdelings voorzien van flenzen, waarmee de isolatie eenvoudig aan de kepers kan worden vastgeniet.

  • Zeer geschikt voor het thermisch, akoestisch én brandveilig isoleren van zolders en schuine daken
  • Isolatie en dampscherm in één
  • Snel en eenvoudig te verwerken

Rockroof Sidefix

Rockroof Sidefix Base

Rockroof Sidefix, GBI, packshot

Dak met variabele keperafstanden

Voor het isoleren van een dak waar de balken niet allemaal even ver van elkaar af zitten, adviseren wij een isolatiemateriaal geschikt voor daken met variabele balkafstanden. ROCKWOOL biedt hiervoor twee geschikte producten: Rockroof Flexi en Rockroof Delta.

Rockroof Flexi

De DIY dakisolatie oplossing Rockroof Flexi is een veerkrachtige en zelfklemmende steenwol isolatieplaat geleverd op rol. De isolatieplaat is 1 meter breed en gemakkelijk te verwerken. We adviseren om in combinatie met Rockroof Flexi een dampscherm aan te brengen, bijvoorbeeld RockTect Centitop. Dit fungeert tevens als luchtscherm.

  • Geschikt voor alle keperafstanden
  • Gemakkelijk op maat te snijden
  • Uitstekend rendement: minimaal 4,70 RD

Rockroof Flexi

RockRoof Flexi (Plus), productfoto, hellend dak, dakisolatie

Rockroof Delta

De DIY dakisolatie oplossing Rockroof Delta is een halfharde rotswol isolatieplaat, diagonaal in twee gelijke driehoeken gesneden. Door de twee driehoeken diagonaal ten opzicht van elkaar te verschuiven, veranderen de plaatbreedte en -hoogte. Hierdoor is de isolatieplaat geschikt voor nagenoeg alle keperafstanden. En omdat je alleen de punten hoeft af te snijden, heb je minimaal snijverlies.

  • Geschikt voor nagenoeg alle keperafstanden
  • Halfharde plaat klemt goed tussen de balken

Rockroof Delta

Rockroof Delta, GBI, packshot

Eventueel benodigde accessoires

Zolder isoleren?

Herken je het? Een zolder die 's zomers snikheet is en in de winter juist ijskoud? Niet de ideale omstandigheden om er te slapen, werken of studeren. Maar met goede isolatie creëer je een comfortabele leefruimte met een aangename temperatuur in alle seizoenen én een goede akoestiek. Bekijk onze tips voor een geslaagde zolderrenovatie.

Lees onze tips voor het isoleren van de zolder!
renovation, attick, zolderrenovatie
Attic, construction, insulation, wall, interior, residential
Video

Hellend dak met variabele keperafstanden isoleren

Verwerkingsvideo isoleren hellend dak met variabele keperafstanden (Rockroof Flexi, Rockroof Flexi Plus)

Attic, insulation, wood, construction, beam, room, home, wall
Video

Hellend dak met vaste keperafstanden isoleren

Verwerkingsvideo isoleren hellend dak met vaste keperafstanden (Rockroof Sidefix, Rockroof Sidefix Base)

deltarock application
Video

Hellend dak isoleren met Rockroof Delta

Verwerkingsvideo isoleren hellend dak (Rockroof Delta), alle keperafstanden

Aan de slag!