Een betere BREEAM score

1 January 1

Hoe duurzame isolatiematerialen en services van ROCKWOOL kunnen bijdragen aan een betere score

­© OVG Real Estate

BREEAM is internationaal één van de bekendste instrumenten om nieuwe en bestaande gebouwen te beoordelen op hun duurzaamheidsprestaties. Ook in België is BREEAM uitgegroeid tot een van de meest toegepaste duurzaamheidsinstrumenten op gebouwniveau.

Een duurzaam gebouw is over het algemeen gezonder, comfortabeler en biedt een productievere leef- en werkomgeving; mogelijk is er zelfs sprake van een reductie van operationele kosten. Het inzichtelijk maken van duurzaamheidsprestaties van nieuwe en bestaande gebouwen is een van de belangrijkste verdiensten van BREEAM, maar het kan ook helpen voor het verkrijgen van subsidie. Een BREEAM certificering is vaak gunstig voor het imago van een gebouw en trekt investeerders en gebruikers aan.

Volgens vastgestelde criteria worden per categorie credits toegekend. Onderstaand overzicht laat zien in welke categorieën ROCKWOOL welke bijdrage kan leveren. Dankzij de veelzijdigheid van rotswol leidt de toepassing van een ROCKWOOL isolatieoplossing tot een betere beoordeling binnen maar liefst vier verschillende categorieën tegelijk!

In totaal kan ROCKWOOL mede bijdragen aan het behalen van maximaal 35 punten in BREEAM. 

Bijdrage ROCKWOOL isolatie per categorie:

Ook interessant

Bekijk ook