Hogere geluidsisolatie dankzij effectieve geluidabsorptie

1 januari 1

Galm, hol klinken, geluidsoverlast; akoestisch ongemak kan een serieuze stoorzender zijn in ons dagelijks leven. Bewust of onbewust heeft dit een grote impact op onze gezondheid en ons woon- en werkcomfort; jaarlijks ervaren ruim 700.000 mensen ernstige klachten door geluidsoverlast. Gelukkig biedt het Rocksono-assortiment van ROCKWOOL een simpele en effectieve oplossing, zowel voor woning- als utiliteitsbouw.

De termen ‘geluidsisolatie’ en ‘geluidabsorptie’ worden nogal eens door elkaar gebruikt. Bij geluidsisolatie gaat het om de mate waarin een object geluidstrillingen tegenhoudt en geluidsoverdracht van de ene naar de andere ruimte tegengaat. Bij geluidabsorptie gaat het om de mate waarin het geluid door een materiaal wordt geabsorbeerd. Het gebruik van materialen met een goede geluidabsorptie binnen dubbele wanden geeft aan die constructies een hogere geluidsisolatie. Achter geperforeerde wanden verminderen ze galm in de kamer. Voorwaarde om geluid te kunnen absorberen, is dat het materiaal een open structuur heeft. Dankzij zijn open structuur en massa absorbeert rotswol isolatie geluid uitstekend.

Speciaal voor het verbeteren van de akoestiek in ruimtes en het tegengaan van geluidsoverdracht tussen ruimtes, heeft ROCKWOOL het Rocksono-assortimentsamengesteld. De Rocksono-producten verhogen de geluidsisolatie van binnentoepassingen, zoals houten vloeren, houten of metalen tussenwanden en voorzetwanden. Ook voor houtskeletbouw biedt het Rocksono-assortiment uitkomst; met name Rocksono Base Vario is dankzij zijn veerkracht zeer geschikt voor plaatsing tussen de houten elementen. Vergeleken met een ongeïsoleerd bouwdeel of een geïsoleerd bouwdeel met niet-geluidabsorberende isolatie kan de verbetering oplopen tot meer dan 10 dB, wat wordt ervaren als een halvering van het geluidsniveau. Rocksono isolatieproducten kunnen ook worden toegepast achter geperforeerde wanden of plafonds. Hierdoor wordt het geluid in de ruimte rechtstreeks geabsorbeerd en gedempt, met als resultaat minder galm. Rocksono-producten zijn geschikt voor zowel renovatie als nieuwbouw.

rocksono, akoestiek, trompet, decibel, db, nl, vl, fr

Toepassingen

Lees ook deze artikelen