Platte daken lenen zich qua ontwerp en oppervlakte uitstekend voor de installatie van zonnepanelen. Het is duurzaam, goed voor het milieu en ook kostentechnisch aantrekkelijk. Daarnaast kunnen zonnepanelen zorgen voor een verbetering van het energielabel van een gebouw en de waarde van het pand vergroten.

Door zonne-energie te gebruiken hoef je minder - of zelfs geen - fossiele energiebronnen aan te boren. Maar plaatsing van zonnepanelen beperkt nog niet de energievraag: daarvoor zijn bouwkundige energiebesparende maatregelen nodig, zoals het toepassen van dakisolatie.  

In verband met een verhoogd brandrisico en de verzekerbaarheid van het gebouw is toepassing van brandveilige dakisolatie raadzaam. Bovendien verdient de investering in onbrandbare isolatie zich op de lange termijn dubbel en dwars terug. 

1/1

ROCKWOOL platdakisolatie

ROCKWOOL rotswol isolatie voor het plat dak heeft een zeer lange levensduur en gaat gemiddeld 75 jaar mee. De dakisolatieplaten zijn ongevoelig voor temperatuurwisselingen en verouderen niet. Dankzij de dimensionele stabiliteit vervormen de platen niet. Hierdoor blijven de platen naadloos aaneengesloten en is er geen ruimte voor koudebruggen. De dakisolatie blijft gedurende de gehele levensduur onverminderd presteren. Dankzij de stevigheid en vormvastheid zijn de dakisolatieplaten prima beloopbaar. Het isolatiemateriaal is bovendien waterafstotend en dampopen.

ROCKWOOL dakisolatie is ook uiterst brandveilig. Rotswol isolatie is onbrandbaar en verdraagt temperaturen tot boven de 1.000 °C. Rotswol isolatie geeft nooit aanleiding tot het ontstaan van een brand, draagt niet bij aan branduitbreiding of een flash over en veroorzaakt geen toxische rook. Bijkomend voordeel: ROCKWOOL dakisolatie hoeft niet te worden meegenomen in de vuurlastberekening volgens NEN 6090. Brandbare isolatiematerialen moeten hierin altijd worden meegenomen.

Bekijk ook deze artikelen eens

Bekijk ook deze toepassingen