Geluidsisolatie wordt steeds belangrijker – ook bij platte daken

Geluidsoverlast is schadelijk voor onze gezondheid. Het heeft bovendien een negatieve impact op de productiviteit van mensen. Geluidsbescherming betekent het zoveel mogelijk beperken van de schadelijke en storende impact van geluid op mensen. Dit wordt steeds belangrijker in openbare gebouwen zoals bijvoorbeeld ziekenhuizen en (sport)scholen en in commerciele gebouwen, zoals kantoorpanden of bedrijfshallen. Isolatie van het platte dak speelt daarbij een belangrijke rol. 

Dankzij hun open en poreuze structuur, lage dynamische stijfheid en hoge densiteit verminderen ROCKWOOL rotswolisolatiematerialen de geluidsoverdracht aanzienlijk en zorgen ze voor een effectieve geluidsisolatie. Een platdak constructie met ROCKWOOL rotswol isolatie beschermt bewoners en gebruikers van een gebouw tegen hinderlijk geluid van buiten: zowel tegen luchtgeluid – van bijvoorbeeld vliegverkeer – als tegen contactgeluid – bijvoorbeeld door regen en hagel. Doordat het isolatiemateriaal geluid goed absorbeert, draagt rotswol dakisolatie ook bij aan een aangename akoestiek binnenin het gebouw. 

Meer over geluidsisolatie bij platte daken

flat roof campaign, thumb, thumbnail, video, Flachdach, Schallschutz, kampagne, Krankenhaus, germany
Video

Video geluidsisolatie plat dak - ziekenhuis

flat roof campaign, thumb, thumbnail, video, Flachdach, Schallschutz, kampagne, yoga, germany
Video

Video geluidsisolatie plat dak - yoga studio

flat roof campaign, thumb, thumbnail, video, Flachdach, Schallschutz, kampagne, Bibliothek, germany
Video

Video geluidsisolatie plat dak - bibliotheek

Rotswol heeft een open en poreuze structuur en is hierdoor buitengewoon doeltreffend in het absorberen van geluid. Omwonenden van een vliegveld merken bijvoorbeeld dat het geluidsniveau binnenshuis met 40% daalt wanneer ROCKWOOL dakisolatie is toegepast.

Plat dak isoleren

Ook interessant

Vragen? Of technisch advies nodig?