Porodična kuća, Cherasco, Italija

Uz pomoć izolacije od kamene vune, stara kuća može zadržati svoj tradicionalni izgled, ali s energetskim karakteristikama i udobnosti 21. veka, stvarajući savršenu održivu porodičnu kuću.

Vlasnica i arhitekta Maria Grazia Novo motivisana je "željom za promenom i poboljšanjem porodičnog doma". Kuća koju je izabrala za svoju porodicu bila je stara stotinama godina i trebala je biti potpuno obnovljena i istovremeno ostati u skladu sa lokalnom tradicijom gradnje. Briga za životnu sredinu (i nedostatak glavnog gasa za grejanje) podstakla je arhitekta da se opredeli za "pasivnu kuću".

Izolacija je ključna za pasivni pristup, koji ima za cilj smanjenje potrebne energije za grejanje i hlađenje do 90%. ROCKWOOL materijali su savršeni za održive standarde jer nude odličnu toplotnu izolaciju, paropropusni su i imaju dugi vek trajanja. Pošto se ROCKWOOL izolacija može lako postaviti u krovove i zidove kuće, to ne utiče na izgled zgrade.

Sada je red na vas

Možda želite da izolujete plafon ili sobu. Ili možda želite učiniti nešto ambicioznije kao što je na primer renoviranje porodične kuće koju smo spomenuli. Međutim, bez obzira na promene koje planirate da uradite, postoje ROCKWOOL proizvodi koji mogu da poboljšaju vaš dom tako što će:

  • regulisati temperaturu tokom cele godine
  • smanjiti račune za energiju
  • smanjiti buku
  • štiti od vlage, plesni i vatre
Cherasco Passive House, Circularity

Saznajte na koje načine možete primeniti ROCKWOOL proizvode:

Trebate našu pomoć?

Kontaktirajte nas

Za sve informacije popunite formular, a naši predstavnici će Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.