Brandwerende isolatie voor staal- en betonconstructies

Hoe sterk staalconstructies ook zijn: in geval van brand kan een staalconstructie in slechts 10 á 15 minuten ernstig verzwakken. Hierdoor neemt het instortingsgevaar van een gebouw sterk toe. Het brandwerend bekleden van een staalconstructie, vaak de hoofddraagconstructie van een gebouw, met een brandveilige, brandwerende isolatieplaat is daarom van vitaal belang.

Speciaal voor deze toepassing is Conlit Steelprotect Board ontwikkeld. Deze onbrandbare rotswol plaat is volgens Europese normen getest op brandwerendheid en levert uitstekende prestaties in een range van 30 t/m 240 minuten. De plaat is uitermate geschikt als brandwerende isolatie voor stalen liggers en kolommen, en betonconstructies.

De brandwerendheid van Conlit Steelprotect Board is niet het enige voordeel van de isolatieplaat. Het product is ook makkelijk te verwerken. De rotswol platen kunnen met behulp van een isolatie- of stanleymes eenvoudig op maat worden gesneden; zaagmachines zijn niet nodig. Behalve groot verwerkingsgemak is de isolatieplaat stabiel en stevig dankzij zijn densiteit. En omdat het materiaal geen water absorbeert, kan het in een open bouwsituatie worden verwerkt.

Maak gebruik van onze handige tools

Hoe sterk ook: onder invloed van de hitte van een brand kan een staalconstructie in slechts 10 á 15 minuten ernstig verzwakken

Andere toepassingen

Ook interessant